Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?

DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?

DÜNYA DENİZLERİNDE NELER OLUYOR?17.11.2009

Maersk’un yeni yatırımları; Hamburg Limanı’nın devlet desteği isteği; Norveçli DNV ve Çinli COOEC ortaklığı; Kalmar’ın yeni simulatörü…

Maersk’ün yatırımları kriz dinlemiyor

Danimarkalı taşımacılık şirketi Maersk,  AE10-Uzakdoğu servisini genişleteceğini açıkladı. Aralık ayından itibaren Polonya’nın DCT Gdansk Limanı’na haftalık düzenli servis hizmeti sunacak yeni servisin güzergâhında bulunan limanlar ise şöyle: Ningbo, Şanghay, Kaohsiung, Yantian, Hong Kong, Tanjung Pelepas, Le Havre, Zeebrugge, Gdansk, Gothenburg, Aarhus, Bremerhaven, Rotterdam, Singapur, Hong Kong, Kobe, Nagoya, Shimizu, Yokohama, Ningbo. Ayrıca bu yeni servisle birlikte Gdansk da, Polonya’nın en büyük konteyner terminaline sahip olacak.

Hamburg Limanı daha fazla destek bekliyor

Hamburg Liman Başkanı ve Ekonomi Senatörü Axel Gedaschko, Alman Ulaştırma Bakanlığı’ndan Hamburg Limanı’na daha fazla yardım yapması talebinde bulundu. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Gedaschko şunları söyledi: “Hamburg Limanı Almanya’nın dünya ticaretine açılan en önemli kapısı. Maalesef ekonomik kriz bizi çok olumsuz etkiledi. Sadece konteyner taşımalarında yılın ilk yarısında %29’luk bir düşüş yaşayarak Avrupa konteyner taşımacılığında 3. sıraya düştük. Devletin desteği olmadan da bir düzelme olması mümkün değil.” 

Norveçli DNV ve Çinli COOEC birlikte çalışacak

Norveçli sertifika şirketi Det Norske Veritas (DNV) ve Çin’in Offshore Engineering Co., Ltd. (COOEC) şirketi, geçtiğimiz hafta Pekin’de COOEC Başkanı Jiang Xizhao ile DNV Başkan Yardımcısı ve Çin Bölge Yöneticisi Joerg Beiler’in katılımıyla bir  anlaşma imzalayarak  ortak çalışma kararı aldı. Anlaşmaya göre iki şirket, birlikte araştırma yapacak. Açık denizde ve karada bulunan petrol ve gaz sahalarında, özellikle derin deniz boru hattı ve dikey hat teknolojisi ile sondaj ve yüzer üretim teknolojisi alanlarındaki çalışmaları geliştirecek.

Kalmar Maritime yeni simülatörünü teslim aldı

İsveç’in doğu kıyısında bulunan bir denizcilik eğitim merkezi olan Kalmar Maritime Academy, yeni bir simulatör ile donatıldı. (ERS) Kongsberg Maritime’dan teslim alınan ve Det Norske Veritas tarafından sertifikalandırılan makine dairesi simülatörü,, Kongsberg Maritime’ın K-Chief 500 und AutoChief C20 sistemlerine dayanıyor.  Kongsberg Maritime ayrıca, son 12 ay içerisinde ortaya çıkan gelişmiş teknolojilere dayanan bir miktar simulatörü de Kalmar’a teslim etti.

Kaynak: Denizden Haberler/Aysen Gençer

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr