Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TAV, AL RAJHA İLE STRATEJİK ORTAKLIK KURACAK

TAV, AL RAJHA İLE STRATEJİK ORTAKLIK KURACAK

TAV, AL RAJHA İLE STRATEJİK ORTAKLIK KURACAK17.11.2009TAV Havalimanları Holding, Suudi Al Rajhi Holding ile ortak girişim sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında, Suudi Arabistan'da çeşitli havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projelerinin hayata geçirilmesi ile işletme, bakım ve yönetim hizmetleri sunulması hedefleniyor.

TAV Havalimanları Holding'in artan kalifiye insan kaynağı ve sürekli gelişen sağlam altyapısı ile havalimanı işletmesi alanında dünyada aranan bir güç konumuna geldiğini belirten TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Suudi Arabistan'a da hizmet ağımızı götürmek üzere güç birliği yaptığımız Al Rajhi Holding Grubu ile pek çok proje için dirsek dirseğe çalışacağız" dedi. TAV Havalimanları markasının havalimanı işletmesi alanında Avrupa'dan Asya'ya, Kafkaslar'dan Afrika'ya değer taşıdığının altını çizen Şener, "Uluslararası normlara uygun olarak dünyanın her köşesinde iş yapma ve know-how ihraç etme gücümüz bulunuyor. Bu gücümüzü pekiştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi. TAV Havalimanları Holding yılda ortalama 300 hava yolu şirketinin, 370 bin uçuşuna ve yılda ortalama 41 milyon yolcuya hizmet veriyor.

 

Deneyim Arabistan'a aktarılacak

Al Rajhi Grubu'nun mali açıdan çok iyi yapılandırılmış bir holding yapısına sahip olduğunu belirten Al Rajhi Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Al Rajhi ise "Kaynaklarımızı ve birikimimizi TAV Havalimanları gibi itibarlı ortaklarla stratejik işbirlikleri yaparak daha da artırmayı arzu ediyoruz. Biliyoruz ki TAV Havalimanları Holding, havalimanlarına yönelik yap-işlet-devret projeleri ile işletme bakım ve yönetim hizmetlerinde dünya liderlerinden biri konumunda. TAV Havalimanları ile ortaklığımızla bu önemli deneyim ve uzmanlığı bir an önce ülkemize aktarma gayretindeyiz" dedi.

 
Kaynak: Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr