Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / 7. LOJİSTİK VAKA YARIŞMASI

7. LOJİSTİK VAKA YARIŞMASI

7. LOJİSTİK VAKA YARIŞMASI11.11.2009

Lojistik Derneği tarafından Mars Logistics ana sponsorluğunda 7’ncisi düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na katılım için başvurular, 31 Aralık 2009 tarihinde sona eriyor. Yarışma, üniversitelilerin, yenilikçi ve yaratıcı  çözümler ortaya koyarken, lojistik sektörü ile de tanışmalarını sağlıyor. Aynı zamanda her sektörde geleceğin yöneticilerine, kariyerlerini geliştirmelerine yardımcı olacak, lojistik bir bakış açısı kazandırıyor.

Lojistik Vaka Yarışması 7 yıldır sektöre nitelikli insan kaynağı kazandırmak ve üniversiteli gençler arasında lojistik farkındalığı yaratmak üzere düzenleniyor. Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na, Türkiye’nin 141 üniversitesinden, işletme, endüstri mühendisliği, dış ticaret ve lojistik başta olmak üzere, birçok bölümden 1000’in üzerinde üniversite öğrencisi katılıyor.

 

Mars Logistics ana sponsorluğunda, Lojistik Derneği (LODER) tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’na öğrenciler en az 3, en fazla 5 kişilik ekipler halinde katılabiliyor. Lojistik Vaka Yarışması’nda başvuruların tamamlanmasının ardından, 2 ay boyunca üzerinde yoğun bir çalışma gerçekleştirerek çözmeleri gereken vaka, katılımcıların e-mail adresine gönderilecek. Bu yıl yine Yenibiris.com’un internet sponsorluğunda gerçekleştirilen Üniversitelerarası Lojistik Vaka Yarışması’nda, tüm ekipler ilk etapta, eşzamanlı verilen örnek olayı çözümlemek için çaba harcayacak. Eleme etabında, ürettikleri lojistik çözümler ile başarılı olan ekipler, final etabında yarışmaya hak kazanacak.  Eleme sonrasında, İstanbul dışındaki üniversitelerden finale kalan ekipler, Mars Logistics’in davetlisi olarak final için İstanbul’a gelecek.

 

Finalde yarışan ekipler, İstanbul’da jüri karşısında sunum yapacaklar. Lojistik dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan jürinin yapacağı değerlendirme sonucu, dereceye giren ekipler, plaket ve para ödüllerini final gününün akşamında düzenlenecek törenle alacaklar.

 

Üniversite öğrencileri, lojistik zekanın geliştirilmesi, ekip çalışması, proje yönetimi ve kariyer planlaması açısından ufuklarını genişletirken, rekabetçi bir ortamda potansiyeli yüksek stratejik bir sektörü yakından tanıma fırsatı da elde ediyorlar.

 

 

bilgi için: ülkü erdem

departman medya iletişim / 216 464 25 00

marslogistic@departmanmedya.com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr