Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / DEMİRYOLU YAPIMI İÇİN YÜRÜYECEK

DEMİRYOLU YAPIMI İÇİN YÜRÜYECEK

DEMİRYOLU YAPIMI İÇİN YÜRÜYECEK11.11.2009

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, demiryolu hattı yapılması için Bandırma'dan başlayarak Bursa'ya kadar yürüyecek.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel demiryolu tarihine geçecek bir uygulamaya imza atacak. Bursa'da yıllardır demiryolu yapılması için mücadele verdiğini ifade eden Demirel, Bandırma-Bursa arasında belirli aralıklarla 30 kilometre yürüyeceğini kaydetti. Hedefinin Bursa'ya demiryolu getirmek olduğunu belirten Demirel, "Bursa gibi önemli bir sanayi şehri demiryolundan mahrum bırakılamaz. Ben yıllardır bunun mücadelesini veriyorum ama diğer yetkililer aynı hassasiyeti göstermiyor. 2010 yılında bütçeden Bursa demiryolu için ödenek ayrılamasını ve temelin atılmasını istiyorum. Bursa'ya demiryolu getirilmesinin maddi manevi engeli yok. Hükümet isterse Bursa'ya demiryolunu getirir. Şehrimiz ekonomiye katkı sağlıyor ama hakettiğini alamıyor. Demiryolu taşımacılığı hem ucuz hem de güvenilir" dedi.
Trafik kazalarının hem insan hayatına hem de ekonomiye büyük darbe vurduğunu ifade eden Demirel, "Trafik kazalarında Kurtuluş Savaşı'nda verdiğimiz şehitlerden daha fazla kayıp verdik. Her yıl bir ilçe kayboluyor. Maddi açıdan da trafik kazaları büyük zarara yol açıyor. Eğer bir yıl boyunca trafik kazası olmasa bin 339 adet 300 yataklı hastane, 100 metrekarelik 882 bin daire, 12 bin okul yapılırdı. Bu kadar şeye rağmen güvenilir olan demiryolu taşımacılığının geri plana atılmasına anlam veremiyorum" diye kaydetti.
Yürüyüş sırasında vatandaşlardan da destek beklediğini belirten Demirel, "6 Kasım Cuma günü Bandırma Tren İstasyonu'ndan başlayacağım yürüyüşü 7 Kasım Cumartesi saat 16:00'da Heykel'de son vereceğim. Cumartesi saat 14:30'da Atatürk Stadyumu'nda olacağım. Oradan Heykel kadar yürüyüşümde halkın bana destek vermesini istiyorum. Trafik terörüne 'dur' demek için hep birlikte yürüyelim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr