Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜKLERDE ISLAK İMZAYA SON

GÜMRÜKLERDE ISLAK İMZAYA SON

GÜMRÜKLERDE ISLAK İMZAYA SON05.11.2009

Yazıcı, gümrük beyannamelerinin elektronik imza ile imzalanması halinde "ıslak imzalı" belge sunulması zorunluluğunun kaldırıldığını söyledi.


Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük beyannamelerinin elektronik imza ile imzalanması halinde "ıslak imzalı" belge sunulması zorunluluğunun kaldırıldığını belirterek, "2010 yılı başında gümrük işlemlerinde tamamen kağıtsız ortama geçilmesiyle ilgili pilot projeler başlatılmıştır" dedi. Yazıcı, Kamu Personel Seçme Sınavları'nın üniversite mezunları için 10-11 Temmuz, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için de 26 Eylül'de yapılacağını söyledi.

 

TBMM Plan Bütçe Komisyonu, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı (YDK), Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Başkanlığı (TODAİE) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ile Gümrük Müsteşarlığı bütçelerini görüştü. YDK ve TODAİ'nin bütçesini sunan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, denetimin verimliliği açısından Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Başkanlığı (YDK) ile Sayıştay'ın tek çatı altında birleştirilmesini önerdi. Çiçek, önümüzdeki günlerde Sayıştay Kanunu ile ilgili yeni düzenleme yapma mecburiyeti bulunduğu konunun bu çerçevede ele alınabileceğini söyledi.

 

Sosyal yardımlara tek çatı

 

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'nün bütçesini sunarken sosyal yardımlarda artık e-devlet dönemini başladığını belirterek, "Vatandaş artık fakirliğini ispat etmek zorunda değil fakirliğin ispatını artık biz yapacağız" dedi. Yeni uygulamaya giren Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) hakkında kapsamlı bilgi veren Yazıcı, SOYBİS kapsamında 10 kurumdan 24 ayrı sorgulama ile yardım sorgulamasının en fazla 7 saniyede tamamlandığını açıkladı.

 

Islak imza kaldırıldı

 

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük beyannamelerinin elektronik imza ile imzalanması halinde "ıslak imzalı" belge sunulması zorunluluğunun kaldırıldığını belirtti. Yazıcı, "Gümrük beyannamesinin elektronik imza ile imzalanması halinde ayrıca ıslak imzalı belgenin sunulması zorunluluğu ortadan kaldırılmış ve 2010 yılı başında gümrük işlemlerinde tamamen kağıtsız ortama geçilmesiyle ilgili pilot projeler başlatılmıştır" dedi. Yazıcı,  kaçakçılıkla mücadele kapsamında, 135,3 milyon TL değerinde uyuşturucu, 20 milyon TL değerinde araç, 13,7 milyon TL değerinde akaryakıt, 5,3 milyon TL değerinde elektronik, 5,7 milyon TL değerinde tekel, 147,3 milyon TL değerinde çeşitli ticari eşya olmak üzere toplam 327 milyon TL değerinde kaçak yakalaması yapıldığını da sözlerine ekledi.


Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr