Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / GAZİPAŞA HAVAALANI PİSTİ UZATILACAK

GAZİPAŞA HAVAALANI PİSTİ UZATILACAK

GAZİPAŞA HAVAALANI PİSTİ UZATILACAK03.11.2009

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Gazipaşa Havaalanı pistinin uluslararası standartlara göre uzatılacağını söyledi. Planlamalara göre, bin 825 metre olan pist uzunluğu 2 bin 400 metreye çıkarılacak.

Havaalanının uluslararası boyuta ulaşması için engellerin bir bir ortadan kaldırıldığını anlatan Çavuşoğlu, "Pistin 2 bin 400 metreye çıkarılması yönünde çalışmalar sürüyor. Havaalanında çalışmalar önümüzdeki günlerde başlayacak. Alanyalıların içi rahat olsun." dedi.

Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Mustafa Kahya ise havaalanı pistinin genişletilmesiyle birlikte Alanya'da turist patlaması yaşanacağını söyledi. Pist genişletildiği takdirde turizmcilerin hayallerinin gerçekleşeceğine inanan Kahya, "Havaalanı tam teşekküllü açılırsa şu anda gelen turist sayısının 2 katına çıkacağına inanıyorum. Çünkü turistlerin çoğu ulaşım sorunundan dolayı Alanya'ya gelmiyor. Antalya Havalimanı'na indiklerinde en yakın otelde tatillerini geçiriyor. 135 kilometre karayolu ile Alanya'ya gelmekten çekiniyor." diye konuştu.

Oba Otelciler Birliği Başkanı Hızır Bozdoğan da müjdeli haberle birlikte yeni sezondan umutlandıklarını belirtti. Havaalanı açıldığı takdirde dünyanın dört bir yanındaki turistlerin ilk tercihinin Alanya olacağına inanan Bozdoğan şöyle konuştu: "Özellikle yabancı turistler karayolu ile uzun seyahat etmeyi sevmiyor. Havaalanı pisti genişletilerek uluslararası standartlara göre açıldığı zaman turistler Alanya'ya 40 kilometre uzaklıktaki havaalanına iniş yapacak."

Kaynak: Airport Haber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr