Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SHGM YEŞİL HAVAALANI(GREEN PORT) PROJESİNDE İLK İŞLETME ÜNVANINI ALDI

SHGM YEŞİL HAVAALANI(GREEN PORT) PROJESİNDE İLK İŞLETME ÜNVANINI ALDI

SHGM YEŞİL HAVAALANI(GREEN PORT) PROJESİNDE İLK İŞLETME ÜNVANINI ALDI03.11.2009

Sabiha Gökçen Havaalanı'nda uçak bakım hizmetleri alanında faaliyet gösteren MRO Teknik Servis Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MyTECHNIC), Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Yeşil Havaalanı (Green Airport) projesi kapsamında çevreye duyarlı Yeşil Kuruluş Unvanı aldı.

Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve ortadan kaldırılabilmesi amacıyla, Temmuz ayında başlatılan proje çerçevesinde verilen bu ilk unvan ile MyTECHNIC, Türkiye'nin ilk Yeşil Kuruluş Unvanlı işletmesi oldu.

 

Faaliyetlerinin proje kapsamında değerlendirilmesi amacıyla SHGM'ye yaptığı başvurunun ardından 15 Ekim 2009 tarihinde yapılan incelemeler sonucunda, MyTECHNIC'in  "Yeşil Havaalanı (Green Airport) Projesi" kapsamında istenen şartları yerine getirdiği tespit edildi.

 

SHGM'den 28 Ekim 2009 itibariyle "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı verilen işletmenin, projede belirtilen logoyu kullanmasına, işletme yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılmasına karar verildi.

 

Havaalanı kullanıcılarının yerine getirmesi gereken kriterlerin belirtildiği proje çerçevesinde, havaalanındaki tüm kullanıcılar tarafından bu kriterlerin yerine getirilmesi durumunda o havaalanı "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" olarak adlandırılıyor. Bir havaalanında, bu şartları yerine getiren SHGM tarafından yetkilendirilmiş kuruluşun, o havaalanı için ödeyeceği yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim yapılıyor. Havaalanındaki tüm kuruluşların bu şartları yerine getirerek o havaalanına "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" kazandırması durumunda ise havaalanında hizmet veren, havaalanı işletmecisi dahil, tüm kuruluşların SHGM tarafından verilen yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 50 indirim yapılıyor.

 

Proje ile, canlılar üzerinde olumsuz etki yaratan ve çok sayıda sağlık sorununa yol açan çevresel kirlenmenin oluşmadan önlenebilmesi, çevreye duyarlı havaalanlarının çoğalması ve bu havaalanlarında çevreci stratejilerin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor.

 

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan SHGM Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, "Son dört yıldır havaalanlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi için, uluslararası standartlara uygunluğun ve her türlü yolcu kolaylığının sağlanmasına yönelik gösterdiğimiz çabalar meyvelerini vermiştir. Başlattığımız "Yeşil Havaalanı (Green Airport)" projesiyle havaalanlarımız "çevre dostu" olacaktır." dedi.

Kaynak: SHGM

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr