Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TARSUS LOJİSTİK KÖY PROJESİNDE İDDALI

TARSUS LOJİSTİK KÖY PROJESİNDE İDDALI

TARSUS LOJİSTİK KÖY PROJESİNDE İDDALI28.10.2009

Tarsus, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Yenice beldesinde 640 dekar üzerine kurulma çalışmaları devam eden Lojistik köyden Tarsus’un hak ettiği payı alacağını söyledi.

Mersin'in Tarsus İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Yenice beldesinde 640 dekar üzerine kurulma çalışmaları devam eden Lojistik köyden Tarsus’un hak ettiği payı alacağını söyledi.

Lojistik köylerin kurulup, faaliyete girmesiyle kent merkezlerindeki trafiğin rahatlayacağını, taşımacılığın hızlanacağını, yeni istihdam alanının yaratılacağını kaydeden Karagözlü, böylece dünyanın tüm ülkelerine rahat ulaşılacağını ve Türk ürünlerinin de küresel sermaye ile daha kolay rekabet edebileceğini dile getirdi.

Karayolu taşımacılığındaki ağırlığın son yıllarda hava, deniz ve demiryoluna kaydığına dikkat çeken ve yaklaşık 50 yıldır gözardı edilen demiryollarının hızlı tren seferleriyle lojistik sektörünün en önemli alanlarından biri haline geldiğini belirten Karagözlü, Yenice Lojistik köyü çalışmaları kapsamında Devlet Demir Yolları ile büyük çapta lojistik sektörünün içinde yer alan özel şirketlerin istimlak çalışmalarını sürdürdüklerini ve şantiyelerini kurmaya başladıklarını söyledi.

Karagözlü özel sektöre ait firmaların istimlak bedellerini ödediklerini öğrendklerini, Devlet Demir Yollarının ise istimlak çalışmalarını sürdürdüklerini, ancak istimlak bedellerini ödeneksizlik nedeniyle yılbaşına sarkıttıklarının duyumunu aldıklarını belirterek, ‘’Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve AK Parti Bölge Milletvekilleri ile bu konuda görüşmelere başladıklarını ve istimlak bedellerinin ödenmesi konusunda girişimleri sürdürdüklerini bildirdi.

Karagözlü, Yenice’deki Lojistik köyde konteynır, araç, makine yedek parçası, tarım aletleri, demir, çelik, boru, gıda maddesi, pamuk, seramik, kimyasal madde, çimento, askerî yük ve ambalaj malzemesinin taşınacağı lojistik köyün tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki yük taşıma oranının da iki kat artacağını açıkladı.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com