Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / GÜMRÜK KAPIMIZ AÇIK BEKLİYORUZ

GÜMRÜK KAPIMIZ AÇIK BEKLİYORUZ

GÜMRÜK KAPIMIZ AÇIK BEKLİYORUZ27.10.2009

Rusya Federal Gümrük Servisi Başkanı Andrey Belyaninov, Türkiye ile iş yapmaktan memnun olduklarını, Türk mallarını beklediklerini söyledi.

Çok sayıda Türk şirketinin düzgün ve disiplinli çalıştığını ifade eden Rus yetkili, "Türk iş dünyası kapımız size açık, mallarınızı bekliyoruz." dedi. Türkiye'den Rusya'ya ihraç edilen mallarda tam kontrol uygulaması ve iki ülke ticari ilişkilerinde olumsuzlukların yaşanması sebebiyle sıkça gündeme gelen Rusya Federal Gümrük Servisi Başkanı Andrey Belyaninov, Cihan'ın sorularını cevapladı.

Servis olarak görevlerinin kendilerine verilen talimat ve yasalar çerçevesinde hareket etmek olduğunu kaydeden Belyaninov, "Servisimiz açısından herhangi bir sorun yok. Biz kanun ihlallerini kontrol etmeye çalışıyoruz. Maalesef Türkiye'den gelen mallarda bu tür ihlaller yaşandı. Biz de tam sayım uygulamasına geçtik. Bunun ihlallerin azalmasında ve yeni düzenlemelerin yapılmasında büyük katkı sağladığına inanıyorum." dedi. Kendilerinin suç sayısını artırmak ve sorun oluşturmak gibi özel bir çabaları olmadığını kaydeden Belyaninov, "Bu dönemde biz Türk malları için "Yeşil Koridor" adlı bir sistem hazırladık. Ancak bu uygulama kitlesel bir karakter haline dönüşmedi. Çok az sayıda uçak bu uygulamadan geçti." bilgisini verdi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in ağustostaki Ankara ziyaretinde sorunun gündeme geldiğini, Türk meslektaşı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmede sorunun çözüldüğünü kaydeden başkan, "Yeşil Koridor uygulaması devam ediyor. Rusya ve Türkiye ticaret hacmi her geçen yıl artıyor. 2009'da yaşanan gerileme büyük oranda ekonomik krizle ilgili. Bundan sonrası için başarılı çalışmalar ortaya konulacağını umuyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Zaman

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr