Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İTALYA; BİZİM ÇİNİMİZ TÜRKİYE

İTALYA; BİZİM ÇİNİMİZ TÜRKİYE

İTALYA; BİZİM ÇİNİMİZ TÜRKİYE27.10.2009

50 işadamı ile Türkiye'ye gelen İtalya Odalar Birliği Başkanı Antonio Paoletti Uzakdoğu'ya yatırım yapmadıklarını söyledi.

İtalya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Trieste Ticaret Odası Başkanı Dr. Antonio Paoletti, beraberindeki 50 işadamı ile birlikte Türkiye'ye bir ziyaret düzenledi. İtalya'daki değişik bölgelerin temsilcilerinin katıldığı ziyarette TOBB, TÜSİAD gibi örgütlerin temsilcileri ile de birararya gelen Paoletti, düzenlediği basın toplantısında, İtalyan yatırımcıları olarak Türkiye dışında Akdeniz çanağındaki Fas, Tunus ve Cezayir ile de yakından ilgilendiklerini belirterek "Bizim yatırımcı portföyümüzün yüzde 98'i mikro yatırımcı dediğimiz küçük yatırımcılar. Bu yatırımcıların Uzakdoğu'ya yatırım yapmaması gibi bir politikamız da bulunuyor. Bizim Çinimiz, Hindistanımız sizsiniz" dedi. Türkiye ile ilişkilerde sektörel bir sıralama yapılacak olursa lojistikin ilk sırada geldiğini ifade eden Paoletti, "Daha sonra sırayla ahşap ve mutfak, makine aksamı, ar-ge yatırımları, inşaat yan sanayi gibi sektörler geliyor. Bunların dışında gıda, enerji ve bilgi teknolojileri de önem verdiğimiz diğer alanlar" diye konuştu. Paoletti, berbarlerinde getirdikleri 50 işadamının yüzde 50'sinin Türkiye'de halihazırda çalışan firmalar olduğunu, kalan yüzde 50'nin ise Türkiye ve diğer pazarlara açılmak isteyen firmalar olduğunu belirtti.

'MEMNUNLAR Kİ GELMEYE DEVAM EDİYORLAR'
Türkiye'ye bugüne kadar 800 girişimci getirdiklerini, Türkiye'den ise 650 girişimciyi İtalya'ya götürdüklerini ifade eden Paoletti, "Bu görüşmelerin somut sonuçlarını size söyleyemem çünkü bize ancak şikayet etmeye geliyorlar. İşler yolunda olduğunda bize gelen yok. Ama pek şikayet gelmiyor ve gezilerimize yoğun ilgi devam ediyor. Demek ki işler yolunda" dedi.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->


Kaynak: Sabah
<!--[endif]-->

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr