Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ATATÜRK HAVALİMANINDA ULAŞIM FELÇ

ATATÜRK HAVALİMANINDA ULAŞIM FELÇ

ATATÜRK HAVALİMANINDA ULAŞIM FELÇ20.10.2009

Atatürk Havalimanı trafiğine çözüm olması için başlatılan kavşak ve yol çalışması nedeniyle havalimanına ulaşım felç oldu.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri sorunun alt yapıdan kaynaklandığını belirterek ,”Özellikle THY’nin data kablolarının değişmesi zaman alıyor. Bu kablolar birden bire değiştirilemiyor. Tamamen değişim için kesilse THY ’de işlem yapılamaz. Bu nedenle zaman alıyor” dediler.

Bu arada sabah yaşanan yoğun trafiğin ise köprü ve yol inşaatını yapan müteahhitten kaynaklandığı belirten yetkililer,”Biz onlara gece 12.00’den sabah 05.00’e kadar çalışmaları talimatını verdik. Ancak sabah devam etmişler. Saat 07.00’de durduk. Bu arada trafik yoğunlaşmıştı ”dediler.

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan trafik yoğunluğunun bir nedenini de kavşağa kadar trafiğin sorumluluğunun Trafik Denetleme Şubesine ait olduğunu kavşaktan içeri girdikten sonra ise Atatürk Havalimanı Koruma Şubesi Müdürlüğü denetiminde olduğunu belirten yetkililer bu bölgedeki iki başlılığın bir önce düzeltilmesini istediler. DHMİ yetkilileri inşaatın üç ay daha sürebileceğini belirttiler.

METRO ÖNERİSİ

Araçlarında saatlerce beklemek zorunda kalan vatandaşlar, çareyi inip ellerindeki bavullarla yürümekte buldu. Sabah saatlerinde uçuşu olan yolcuların yoğun trafiğe takılıp uçaklarını kaçırmamaları için metroyu kullanmalarında fayda var.

Kaynak: Hürriyet

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr