Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / SPK BAŞKANINDAN STOPAJ YORUMU: YATIRIM CAZİBESİNİ YİTİREBİLİR

SPK BAŞKANINDAN STOPAJ YORUMU: YATIRIM CAZİBESİNİ YİTİREBİLİR

SPK BAŞKANINDAN STOPAJ YORUMU: YATIRIM CAZİBESİNİ YİTİREBİLİR20.10.2009Akgiray, Anayasa Mahkemesi'nin "yabancıya sıfır vergi" uygulamasını iptal etmesini değerlendirdi.

İSTANBUL - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, Anayasa Mahkemesi'nin Gelir Vergisi kanunuyla ilgili iptal kararına ilişkin, "Muafiyet varken cazip bulanlar, bundan sonra yatırım yapmayı cazip bulmayabilir" değerlendirmesini yaptı.

Vedat Akgiray, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu ve Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü tarafından düzenlenen "Küresel Kriz Sonrası Yeni Finansal Mimari Arayışlar" konulu "Uluslararası Finans Sempozyumu 2009" katıldı.

Sempozyum arasında gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin, "Gelir Vergisi Kanununun yatırım indiriminde süre sınırlaması, ücretlilerin yüzde 35'lik orana tabi olması ve geçici 67'inci maddede dar mükellefler için öngörülen tevkifatla ilgili hükümlerini" iptaline ilişkin sorusunu yanıtlayan Akgiray, muafiyet varken cazip bulanların, bundan sonra yatırım yapmayı cazip bulmayabileciğini kaydetti.

SPK Başkanı Vedat Akgiray, konuyla ilgili olarak, "Bu önemli bir konu... Henüz açıklanan karar hakkında bilgim yok. Muafiyet varken cazip bulanlar, bundan sonra yatırım yapmayı cazip bulmayabilir" diye konuştu.

Kaynak: Dünya

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr