Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY VE ASIANA ORTAK UÇACAK

THY VE ASIANA ORTAK UÇACAK

THY VE ASIANA ORTAK UÇACAK12.10.2009

Türk Hava Yolları (THY) ile Güney Kore'nin Asiana Hava Yolları, ortak uçuş (code share) anlaşması imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, iki havayolu arasında 25 Ekimden itibaren yürürlüğe girecek olan ortak uçuş  anlaşması, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve Asiana Hava Yolları Genel Müdürü Young-Doo Yoon tarafından imzalandı.

        

Yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki ticaret ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacağının vurgulandığı açıklamada, anlaşmayla yolcuların, THY'nin, aralarında Türkiye, Avrupa, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Rusya, Orta Asya ve Orta Doğu olmak üzere 119 uluslararası noktaya yaptığı uçuşlarla bağlantı kurma olanağı bulacakları kaydedildi.

        

İstanbul çıkışlı yolcular ise Asiana Hava Yollarının, aralarında Güney Kore, Japonya, Çin ve Güney Doğu Asya'daki popüler noktalar da olmak üzere 82 uluslararası destinasyonlara ulaşma fırsatı yakalayacak.

        

Açıklamada, görüşlerine yer verilen THY Genel Müdürü Temel Kotil, ''Asiana Hava Yolları ile ortak uçuş anlaşması imzaladığımız için çok mutluyuz. Bu anlaşma, THY ile yeni iş ortağımız Asiana Hava Yolları arasındaki gelişen işbirliğinin bir göstergesidir. Güçlerimizi birleştirmemiz, yolcularımıza daha çok fırsat sunmamızı sağlayacak. En önemlisi, yapılan bu ortak uçuş anlaşmasından en karlı çıkan taraf, her iki havayolunun yolcuları olacak. Yolcularımız İstanbul ve Seul merkezlerini birbirine bağlayan uçuş ağı sayesinde önemli oranda uçuş seçeneğinden faydalanacak'' dedi.

        

Ortak uçuş anlaşması sonrasında her iki havayolunun yolcuları, ayrıca ''özel yolcu programı (Frequent Flyer)'' programlarından da yararlanabilecek. Türk Hava Yollarının Miles&Smiles ve Asiana Hava Yollarının Asiana Club kartı sahibi yolcular her iki programın avantajlarını karşılıklı olarak kullanabilecek.


Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr