Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / YILDIRIM, MURATLIDA DEMİRYOLUNU İNCELEDİ

YILDIRIM, MURATLIDA DEMİRYOLUNU İNCELEDİ

YILDIRIM, MURATLIDA DEMİRYOLUNU İNCELEDİ12.10.2009

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tekirdağ-Muratlı-Asyaport Limanı arasında yapımı süren demir yolu hattında incelemelerde bulundu.

Bakan Yıldırım, yapımı devam eden demir yolu hattını incelemek üzere geldiği Tekirdağ'da, Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Necip Taylan, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Ülkemizin milli gelirinin yüzde 5'i Tekirdağ'dan 

Daha sonra Muratlı ilçesi yolu üzerindeki demir yolu hattı yakınında açıklama yapan Yıldırım, Asyaport Limanı'na getirilecek yüklerin, demir yolu ile buradan Edirne'ye, Edirne'den de Avrupa'ya taşınacağını söyledi.

Artık yüklerin 600 kilometrelik bir alanda dolaşmadan direkt Tekirdağ-Muratlı demir yolu hattına verileceğini bildiren Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tekirdağ, önemli bir sanayi bölgesidir

''Avrupa'dan gelen yükler de, Edirne'den Gebze-Arifiye hattı yerine, yine buraya gelip buradan sevk edileceği yere nakledilecek. Ülkemizin milli gelirinin yüzde 5'ini üreten Tekirdağ, önemli bir sanayi bölgesidir.

Dolayısıyla doğal kaynakları bakımından da zengin, her türlü taşımacılığa müsait önemli kentlerimizdendir. Tekirdağ'ı İstanbul ile beraber bir üretim hizmeti merkezi haline getirebilmemiz için bu önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar çift hat olarak yapılan demir yolumuz, tek hat olarak hizmet verecek. Şu anda zaten tek hatta ihtiyaç duyuluyor. İleride çift hat hizmete geçirilecek.''

Bu projenin, sadece Asyaport-Tekirdağ-Muratlı demir yolu projesi olarak görülmesinin yanlış olacağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

''Kısa süre önce meydana gelen sel felaketinde su hattının geçtiği dere ıslahına ne kadar katkı sağladığını gördük. Daha önce Altınova kavşağında yaşanan sel felaketinde ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Çevre yoluna kara yolu köprüsü geçişi yaparak sahilden bu tarafı tamamen ıslah etmemizden dolayı bu sene bir problem yaşanmadı. Son 50 yılın en büyük yağışı olmasına rağmen herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

Bu proje, sadece bir Tekirdağ'ı, Avrupa-Anadolu demir yolu hattına bağlayan proje değildir. Tekirdağ'da, kangren olmuş dere ıslahında da gerçekleştirdiğimiz önemli bir yatırım olmuştur. Artık demir yolu hattı tamamlanma aşamasına gelmiştir. Bu projeyi Tekirdağ kadar biz de önemsiyoruz.''

Açıklamanın ardından şantiye binasına geçen Yıldırım, Devlet Demir Yolları (DDY) İstanbul Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceoğlu'ndan, devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı. Bakan daha sonra, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesine gitti.

Kaynak: ulasımonline

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr