Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / ODESSAYA 37 MİLYON DOLAR KREDİ

ODESSAYA 37 MİLYON DOLAR KREDİ

ODESSAYA 37 MİLYON DOLAR KREDİ12.10.2009

Avrupa Yartırım ve Kalkınma Bankası, Ukrayna'nın ulaştırma altyapısını yenilmesi amacıyla 1.1 milyar dolar kredi verdi. Ukrayna'nın en büyük limanı Odessa ise Fransız CMA CGM'in ve Brooklyn Kiev Şirketler Grubu'nun yer aldığı bir konsorsiyumun ortağı olan EBRD bankasından sağladığı 37 milyon dolarlık krediyle yeni konteyner terminalini ileri tekniklerle donatıyor.

Ukrayna'nın 179 değişik projesine 4.3 milyar euro sağlayan EBRD-Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası, CMA-CGM ve Brooklyn-Kiev Şirketler Grubu'nun yer aldığı Odessa Terminal Holdco Ltd'nin yüzde 5'lik hissesine sahip.

Bankadan yapılan açıklamada, Karadeniz'de lojistik bir kıyı şeridinde bulunan Odessa limanının özel sektör yatırımlarına açılması ve daha fazla yatırımın bölgeye çekilmesinin amaçladığı ifade edildi.

 

Özel sektöre destek

Bu proje ile kısa adı EBDR olan Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası, Ukrayna'nın ulaştırma altyapısını yenilmeye toplam 1.1 milyar dolar ayırdığını duyurdu. EBRD'nin ulaşım yatırım ve kredilerinden sorumlu genel müdürü Sue Barrett, yaptığı açıklamada, bu projenin uluslararası oyuncular açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Barret, Odessa limanının kontreyner elleçleme kapasitenin teknik ve teknolojik olarak yükseltilmesiyle bu ülkeye dönük özel sektör yatırımlarının daha da güçleneceğini ifade etti.

Barrett, yeni konteyner terminali projesinin toplam maliyetinin 130 milyon dolar olduğunu işaret etti. Barret, bu yatırımın EBRD'nin Ukrayna'ya ait stratejisinin bir adımı olduğunu ifade etti. Odessa limanı içersinde yer alan eski şeker fabrikası arazisi üzerinde inşa edilmekte olan konteyner terminali, aynı zamanda yeni otoyola bağlanmış olacak.

 

Kaynak: Referans

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr