Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / BULGARİSTANDA TÜRK TIRLARINA HAKSIZ CEZA

BULGARİSTANDA TÜRK TIRLARINA HAKSIZ CEZA

BULGARİSTANDA TÜRK TIRLARINA HAKSIZ CEZA01.10.2009

TÜRKTİS Başkanı Demirtaş, Bulgaristan'da Türk TIR sürücülerine haksız ceza kesildiğini, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi

EDİRNE - Merkezi Diyarbakır'da olan Türkiye Taşıma İşçileri Sendikası'nın (TÜRKTİS) Başkanı Bedrettin Demirtaş, Bulgaristan'da Türk TIR sürücülerine haksız ceza kesildiğini, bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş ve beraberindeki bir grup sendika üyesi, PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan'ın Kapitan Andreova Sınır Kapısı'nda, bir üyelerinden gümrük görevlilerinin rüşvet istediğini, vermeyince de gümrükten çıktıktan sonra Bulgaristan tarafında 2 bin 500 euro trafik cezası kesildiğini iddia etti.

Bulgaristan'da sendikalarına üye birçok şoförün rüşvet vermek zorunda kaldığını ve vermeyenlerinde yüklü miktarda trafik cezasına çarptırıldığını savunan Demirtaş, şöyle devam etti:

''Yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu, Bulgaristan'da birçok üyemizin akıbeti aynı olmuştur. Kesilen cezalar üyelerimizin aylıklarından da 250-300 euro alarak kesilmektedir. Bulgaristan'da Türk TIR sürücülerine haksız ceza kesilmesinin önüne geçilmeli. Bulgaristan'ın Dünya İş Hukukuna muhalefet eden davranışları son bulmalıdır.''

Demirtaş ve beraberindekiler, basın açıklamasından sonra olaysız dağıldılar.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr