Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / IRU SEKTÖRÜ YANLIZ BIRAKMADI

IRU SEKTÖRÜ YANLIZ BIRAKMADI

IRU SEKTÖRÜ YANLIZ BIRAKMADI24.09.2009Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Genel Sekreteri Martin Marmy; UND, Halklalı Gümrüğü, Mavi Transport, Türksped ve Mars Logistics’i ziyaret etti

Marmy, manevi değeri olması amacıyla, miktarda az da kalsa maddi bir destek sözü verdi.

Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU) Genel Sekreteri Martin Marmy Genel Sekreteri Martin Marmy, 9 Eylül’de yaşanan sel felaketi nedeniyle  Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yönetim merkezine taziye ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
 

Dün (17 Eylül 2009) UND’yi ziyaret eden Marmy, daha sonra felaket bölgesinde bulunan, Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nü ve felakette büyük hasar gören; sırasıyla Mavi Trasnport, Türksped ve Mars Logistics’i ziyaret ederek, yaşanan felaketle ilgili bilgiler aldı.

 

UND’deki ziyartette IRU Ortadoğu Sorumlusu Haydar Özkan, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, TOBB Ticaret ve TIR Dairesi Başkanı Sançar Sefer Süer, UND Başkanı Tamer Dinçşahin ve UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya hazır bulundular.

 

IRU Genel Sekreteri Martin Marmy, UND’de dayanışma ve işbirliği için var olduklarını, ziyaret nedeninin, özellikle hayatını kaybedenlerden dolayı IRU’nun taziye ve mesajlarını iletmek olduğunu kaydetti. Marmy, IRU’nun faciada hayatlarını kaybedenlerin ailelerine geçmiş olsun dileklerinin ilettikten sonra, manevi destek amacıyla maddi bir destek sözü verdi.

Meslekte, hep güzel şeyler duymak ve görmek istediklerini, ancak bu tür felaketlerin de meydana geldiğini belirten Marmy, “Acılarınızı yürekten paylaşıyoruz. Her kötü günün ardından iyi günlerin geldiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.


Ziyaret sırasında, TOBB, UND ve bölgede bulunan firmalarla basının desteği ile IRU’ya sunmak üzere bir de sel felaketiyle ilgili detayları içeren bir döküman hazırlanmasına karar verildi.

TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete ise “mal yerine geliyor, ama can gelmiyor. Bizi yalnız bırakmadığı için IRU’ya teşekkür ediyoruz.

Selde en çok zararı taşımacılar gördü. Araçları, araçlarının içindeki mallar, depoları, antrepoları, işletme merkezleri, dokümanları zarar gördü” dedi.

UND Başkanı Tamer Dinçşahin, IRU’nun gösterdiği ilgiye ve maddi katkı en olursa olsun teşekkür etti.


Ardından, grup öncelikle Halkalı Gümrüğü olmak üzere taziye ziyaretlerine başladı.

İkitelli’ye gelindiğinde UND Başkanı Tamer Dinçşahin IRU Genel Sekreteri Martin Marmy’ye 13 şoförün hayatını kaybettiği ve onlarca TIR’ın zarar gördüğü Kamer TIR Parkını gösterdi. Daha sonra Halkalı Gürmrüğü’ne gidildi.


Halkalı Gümrüğü’nde ziyaretçileri İstanbul Gümrükleri Başmüdürü Lütfi Ekinci ve Halkalı Gümrük Müdürü Hüseyin Şanverdi karşıladı. Burada Marmy’e gümrük işlem adetleri ve altyapı hakkında bilgi verildi.
Grup ardından, sırasıyla Mavi Trasnport, Türksped ve Mars Logistics’i ziyaret ederek,  felakette oluşan zararı yerinde gördü ve bilgiler aldı.

En fazla hasarın Mavi Transport'ta oluştuğu, aaraçlarının yüzde 50'sinin, depolarının, işletme merkezlerinin ve ihraç yüklerinin zarar gördüğü görüldü. Diğer yandan, sigorta ile ilgili sorun yaşadığı, Birlik Sigorta'da poliçesi bulanan firmanın zararının karşılanmadığı öğrenildi. Türksped ve Mars Logistics'in kendi yaralarını sarmada daha başarılı görüldüler.
Frimalarda meydana gelen toplam maddi hasarla ilgili tespitler ise hâlâ sürüyor.
 
Kaynak: LH
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr