Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / THY, SABİHA GÖKÇEN DEN AVRUPA NIN 7 NOKTASINA UÇACAK

THY, SABİHA GÖKÇEN DEN AVRUPA NIN 7 NOKTASINA UÇACAK

THY, SABİHA GÖKÇEN  DEN AVRUPA  NIN 7 NOKTASINA UÇACAK24.09.2009

THY ve İSG arasında yapılan iş birliği çerçevesinde, 9 Kasımdan itibaren Avrupa'nın 7 noktasına tarifeli uçuşlar başlayacak

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) arasında yapılan iş birliği çerçevesinde, 9 Kasımdan itibaren Avrupa'nın 7 noktasına tarifeli uçuşlar başlatacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yeni tarife konseptinin tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, 9 Kasımda başlatılacak uçuşların haftanın 7 günü Moskova, Londra, Köln, Stuttgart, Berlin, Hannover ve Amsterdam'a yapılacağını söyledi.

Sivrikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni terminalini hizmete açıldığı tarihten sonra THY'nin de yeni tarife konseptine geçeceğini ifade ederek, "THY ve Sabiha Gökçen arasında yapılan iş birliği ile bundan sonra Avrupa Yakası'na geçmeden Avrupa'ya uçabileceksiniz" dedi.

İstanbul'un Anadolu yakasının 4,5 milyon olan nüfusunun bazı çevre illerle birlikte 5,6 milyonluk bir kitleye ulaştığını anlatan Sivrikaya, bu yıl itibarıyla 1 milyon olan yolcu kapasitesinin 2010 yılında 1,8 milyon kişiye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Bu oranın yüzde 80'lik bir artış olduğunu anlatan Sivrikaya, şöyle konuştu:

"Sabiha Gökçen Havalimanından daha uygun dış hat uçuş yapabilme olanakları ile birlikte "Miles&Smiles" (M&M) üyelerine ücretsiz otopark hizmetleri ve Atatürk Havalimanı ile karşılaştırıldığında daha düşük bağlantı süreleri gibi fırsatları yolcularımıza sunacağız. Ayrıca, Business Class servisi sunacak tek hava yolu şirketi olarak da Sabiha Gökçen Havalimanını kullanan yolcularımıza hizmet vereceğiz."

Türk Hava Yollarının yurt içinde 6 noktaya uçtuğunu hatırlatan Sivrikaya, 9 Kasımda Adana'ya da uçuş başlatacaklarını, bunun Anadolu Yakası'nda yolcu trafiğinin gelişmesi için çok önemli olduğunu söyledi.

Mil toplama imkanı

"M&S" üyelerinin Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden yapılan tüm seferlerde mil toplama imkanlarına hiç bir kısıtlama getirilmeden sahip olacağını anlatan Sivrikaya, üyelerin Atatürk Havalimanından 7 güne kadar ücretsiz park imkanı alabileceğini ve CIP salonlarını ücret farkı olmadan kullanabileceklerini bildirdi.

Sivrikaya, THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan uçan yolculara da 5 yıldızlı ikramlarda bulunmaya devam edeceğini de söyledi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ (İSG) üst düzey yöneticisi Gökhan Buğday ise sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nında en yeni havalimanı olduklarını belirtti. Halen 100'den fazla hava yolu ile işbirliği içinde olduklarını belirten Buğday, "Ancak bayrak taşıyıcı diye tanımladığımız Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından THY'nin dış hat tarifeli uçuşlarına havalimanımızdan başlamasını kurumumuz ve gelecek hedeflerimiz için çok önemli ve anlamlı bir kilometre taşı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Buğday, yeni terminalin ve ilave birimlerinin 31 Ekimde tamamlanarak hizmete açılacağını kaydederek, bu tarihten sonra birlikte çalışacakları hava yolu şirketlerinin sayısının hızla artmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr