Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / YENİLİKÇİ DEMİRYOLLARI İLE GELECEĞE YOLCULUK BAŞLADI

YENİLİKÇİ DEMİRYOLLARI İLE GELECEĞE YOLCULUK BAŞLADI

YENİLİKÇİ DEMİRYOLLARI İLE GELECEĞE YOLCULUK BAŞLADI 14.09.2009

TCDD ile Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle geçen yıl başlatılan “Hürriyet Hakkımızdır/Tren Özgürlüktür” Treni, bu yılki Türkiye turuna İzmir Kurtuluş günü olan 9 Eylül 2009 tarihinde İzmir’den başladı.

Basmane Gar’da düzenlenen törene, İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi ile Hürriyet Gazetesi yazarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Kıraç törende yaptığı konuşmada; insan hakları konusunda toplumda bilinç oluşturulması amacıyla uygulamaya konulan proje dolayısıyla Hürriyet Gazetesi ve TCDD yetkililerine teşekkür ederek, bu yıl ikinci kez sefere çıkan trenin ``ilklerin ve enlerin şehri İzmir``den yola çıkıyor olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da; geçen yıl ilk kez düzenlenen “Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür” treninden bugüne kadar demiryollarında birçok yeniliklerin yaşandığını, ilk hızlı tren hattının işletmeye açılmasından ileri demiryolu sanayisinin geliştirilmesine kadar çok sayıda hizmetin hayata geçirildiğini ifade ederek; “Trenimiz bu yıl da geçtiği her il ve ilçeye hürriyet ve özgürlük rüzgârlarını taşıyacak, demiryollarındaki gelişmeleri tanıtacak, ülkemizin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine kadar, geçtiği her yere, hürriyet, kardeşlik, barış duygularımızı taşıyacak.` dedi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan da, törende kendisine verilen barışın simgesi sayılan beyaz güvercini özgür bıraktı. 

Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, ailelerin çocukları dövme hakkı olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Çok konuşulmayan bazı haklar var. Şiddetsiz bir ortamda büyüme hakkı gibi. Bu çocuklarımızın en temel hakkı, maalesef toplumumuzda çocuğa karşı dövme, dayak çok da önemli görünmüyor. Eğitim sisteminin bir parçası olarak görülüyor. Bu trende birçok faaliyet ve etkinliğimizde her türlü konu şeffaflaşacak.” 

Tren, Basmane Gar’da düzenlenen törenin ardından uğurlandı. İzmir’in kurtuluş yıldönümünde ilk seferine başlaması nedeniyle ayrı bir anlam kazanan tren, bu yıl birçok yenilikleri de beraberinde taşıyor. Birçok kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek son yıllarda verdiği hizmet ağını ve kalitesini geliştiren TCDD, son 6 yılda gerçekleştirdiği 60 proje ile devam eden dev projeleri “Hürriyet Hakkımızdır / Tren Özgürlüktür” trenindeki TCDD Sergi Vagonunda ziyaretçilerle buluşturdu.

“Yenilikçi Demiryolları ile Geleceğe Yolculuk” temasıyla anlatılacak projeler arasında başta yüksek hızlı tren ve Marmaray yatırımları olmak üzere konvansiyonel hatlarda yapılan iyileştirmeler, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım projeleri bu projelerde kullanılan yüksek iletişim ve güvenlik teknolojileri gibi yatırımlar yer alıyor.

 

TCDD ile ilgili hizmetler ilk kez vagon içine yerleştirilen üç boyutlu televizyon ekranından çıplak gözle izlenebiliyor. “Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür” treninin vagonlarının bir yüzünde TCDD ürün ve hizmetleri, diğer yüzünde ise geleceğin simgesi olarak çocuk resmi yer alıyor.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr