Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TAVA İYİ DERECE KURUMSAL YÖNETİM NOTU

TAVA İYİ DERECE KURUMSAL YÖNETİM NOTU

TAVA İYİ DERECE KURUMSAL YÖNETİM NOTU09.09.2009TAV Havalimanları Holding A.Ş., kurumsal derecelendirme kuruluşlarından RiskMetrics Group’tan, iyi derecede kurumsal yönetim notu aldı.

TAV’dan yapılan açıklamada, "Türkiye’de kurumsal yönetim derecelendirme faaliyeti Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) tarafından Temmuz 2003’te yayımlanan ve Şubat 2005’te düzeltme ve eklemelerle yeniden yayımlanan Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri dikkate alınarak yürütülüyor. Bu ilkeler OECD tarafından 2004 yılında yayınlanan ve global ölçekte referans alınan OECD Kurumsal Yönetim İlkeleri ile uyumlu olup, yine OECD tavsiyeleri doğrultusunda Türkiye’ye özgü durum ve koşullar göz önüne alınarak oluşturulan prensip ve uygulamaları da içeriyor. SPK’nın konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde; Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu alt başlıkları altında yapılan ağırlıklandırılmış değerlendirme sonuçları alt kategoriler itibariyle şöyle oldu: Pay sahiplerine tahsis edilen not 8, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık 8.50, menfaat sahipleri 9, yönetim kurulu 8. Toplam da ise 8.50" denildi.

TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Sani Şener konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak TAV Havalimanları’nın, Kurumsal Yönetim alanındaki başarısını, en az operasyonel ve finansal başarıları kadar önemli gördüklerini vurgulayarak;

"TAV Havalimanları olarak dünya ölçeğinde rekabet edebilir bir şirket olabilmek adına kurumsal yönetim ilkelerine uyumu Şirket kültürünün bir parçası olarak görmekteyiz." dedi.

Şener, Türkiye’de kurumsal yönetim ilkelerine uyumun artmasıyla birlikte şirketlere yabancı yatırımcı ilgisinin de artacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr