utikad@utikad.org.tr
+90 212 663 08 85 / +90 530 960 84 24
ENGLISH
ÜYE GİRİŞİ
MENÜ
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği
ENGLISH
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Temsil Haritası
Tüzük
UTİKAD Kuralları
UTİKAD Mesleki Etik Kuralları
Organizasyon Şeması
Kurumsal Sorumluluk
Faaliyet Raporları
UTİKAD ÜYELİK
Üyelik Başvurusu
Üyelik Kazanımları
Üye Listesi
İş Birlikleri
HİZMETLER
UTİKAD Yayınları
Ticari Belge ve Ürünler
Kütüphane
Emisyon Hesaplama
SEKTÖREL
Bilgi Bankası
Mevzuat
Duyurular
Haftalık Bültenler
Sektör Haberleri
Üye Firmaların İş İlanları
Etkinlikler
LOJİSTİK EĞİTİM
Lojistik Eğitim Takvimi
Mesleki Eğitim Seminerleri
Kuruma Özel Lojistik Eğitimleri
FIATA Diploma Eğitimi
MEDYA MERKEZİ
Basında UTIKAD
Basın Bültenleri
E-Bültenler
Fotoğraf Galerisi
Video Galerisi
İLETİŞİM
Anasayfa
/
Sektörel
/
Sektör Haberleri
/
Üye Şirketlerden
/
KURBAN BAYRAMI’NDA GIDA GÜVENLİĞİ SOĞUK ZİNCİR LOJİSTİĞİNE EMANET
KURBAN BAYRAMI’NDA GIDA GÜVENLİĞİ SOĞUK ZİNCİR LOJİSTİĞİNE EMANET
Yıl Seçiniz
2025
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
01.06.2025
Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, her zaman titiz bir planlama ve takip gerektiren lojistik süreçlerin, bayram dönemleri, sezon geçişleri gibi operasyonel yoğunluğun arttığı dönemlerde, özellikle bozulabilir gıda ürünleri açısından çok daha kritik hale geldiğini belirtti. Belli derecelerin üzerindeki sıcaklıklarda mikroorganizma riskinin arttığını kaydeden Akça şöyle devam etti: "Gıda ürünlerinin özelliklerinin doğru tanımlanması, depolama, taşıma ve teslim-tesellüm süreçlerinde standartların oluşturulması gerekiyor. Soğuk zincir uygulamalarında ideal sıcaklık değerleri, gıdanın çeşidine göre değişiklik gösterir. Örneğin, şarküteri ürünleri 0-4 °C, sebze ve meyveler 8-12 °C, açık ve paketli et ile balık ürünleri yaklaşık 1 °C, donuk ürünler ise -5 °C ila -18 °C arasında muhafaza edilmelidir. Bu ürünlerin, belirlenen sıcaklık aralıklarının dışında taşınması veya depolanması hem ürün kalitesinde kayba hem de tüketici sağlığı açısından risklere yol açar. Bu nedenle ürünlerin tüketiciye taze ve sağlıklı şekilde ulaştırılmasında soğuk zincirin korunması büyük önem taşıyor."
"Doğru lojistik yönetimiyle toplum sağlığının korunmasına katkı veriyoruz"
Lojistik operasyonlarında takip ve izlenilebilirliği etkin şekilde kullandıklarını belirten Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça şu bilgileri paylaştı: "Gıda güvenliğinin sağlanmasında izlenebilirlik oldukça önemli rol oynuyor. Depolarımızda ve nakliye süreçlerimizde -18 derece ile +22 derece aralığında farklı sıcaklıklarda ürünleri muhafaza edebiliyoruz. Isı ölçüm ve takip sistemleriyle operasyonlarımızı izlenebilir kılıyoruz. Gelişmiş IT altyapımız sayesinde süreç verilerini anlık olarak kaydediyor ve müşterilerimizle eş zamanlı paylaşıyoruz. Böylece, şeffaflık ve güven esaslı bir hizmet sunuyoruz.
Bu sayede müşterilerimiz, gıda ürünlerini bize güvenle teslim edebiliyor. Kurban Bayramı gibi yüksek hacimli dönemlerde doğru lojistik yönetimleriyle ticari başarının yanında, toplum sağlığının korunmasına katkı sağlıyoruz.
Teslimatlarımızı, müşterilerimizin belirlediği performans kriterlerine (KPI) uygun şekilde, ürün formuna zarar vermeden ve soğuk zinciri bozmadan gerçekleştiriyoruz. Kullandığımız dijital altyapı sayesinde sürecin tamamı uçtan uca izlenebilir ve raporlanabilir hale geliyor."
Kaynak:
yesillojistikciler.com
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Temsil Haritası
Faaliyet Raporları
Tüzük
UTİKAD Kuralları
UTİKAD Mesleki Etik Kuralları
Organizasyon Şeması
Kurumsal Sorumluluk
UTİKAD ÜYELİK
UTİKAD Üyelik Kazanımları
UTİKAD Üyelik Başvurusu
UTİKAD Üye Listesi
HİZMETLER
UTİKAD Yayınları
Ticari Belge ve Ürünler
Kütüphane
Emisyon Hesaplama
SEKTÖREL
Bilgi Bankası
Mevzuat
Duyurular
Haftalık Bültenler
Sektör Haberleri
Üye Firmaların İş İlanları
Etkinlikler
LOJİSTİK EĞİTİM
Lojistik Eğitim Takvimi
Mesleki Eğitim Seminerleri
Kuruma Özel Lojistik Eğitimleri
FIATA Diploma Eğitimi
MEDYA MERKEZİ
Basında UTIKAD
Basın Bültenler
E-Bültenler
Fotoğraf Galerisi
Video Galerisi
© Copyright 2022 UTIKAD
BİNT Ajans
© Copyright 2022 UTIKAD
BİNT Ajans