Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / AB HEYETİNDEN KEPEZE TAM NOT

AB HEYETİNDEN KEPEZE TAM NOT

AB HEYETİNDEN KEPEZE TAM NOT25.08.2009

Çanakkale'ye gelen AB Çevre Komisyonu Limanlar Gözlemci heyeti, Kepez Limanına olumlu not verdi.

Daha önceki gelişlerinde bazı eksiklikler tespit edip bunların giderilmesi için süre veren gözlemci heyeti bu kez Kepez Limanını AB kriterlerine uygun Türkiye'nin 2. limanı olarak bir süre daha gözlem altında tutmak için tavsiye kararı alırken tescil için sürecin olumlu geliştiği vurgulandı.

Geçtiğimiz hafta Çanakkale'ye gelen ve aralarında Hollandalı gözlemcilerin de yer aldığı komisyon üyeleri, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yapan gemilerden alınan atıkları boğaz turu ile yerinde incelerken bu atıkların nakli,depolanması ve geri dönüşümü ile ilgili aşamaları tek, tek inceleyip notlar aldı. 3 gün süren gözlemci heyeti incelemesinin sonucu, heyetin Kepez Limanını AB kriterlerine uygun Türkiye'nin 2. limanı olarak tescil etmek üzere bir süre daha gözlem altında tutmak için tavsiye kararı aldığı öğrenildi.

Kepez liman işletmesinin AB kriterlerine uygun biçimde faaliyet gösterdiği, milyonlarca liralık yatırım yaptığı bildirildi. Çevreye uyumlu kriterlerden oluşan bir yapılanmayla limanın hizmet vermeye çalıştığı belirtilirken Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın da AB kriterlerine uygun ilk 4 limanı arasına Kepez Limanının da girmesi için çaba harcandığı vurgulandı.

Kaynak: Çanakkale Olay

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr