Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / KONTEYNERCİLERİN GÜÇ BİRLİĞİ

KONTEYNERCİLERİN GÜÇ BİRLİĞİ

KONTEYNERCİLERİN GÜÇ BİRLİĞİ 25.08.2009Ulaşım hatlarındaki yapısal değişikliklerle krizden en az zararla çıkmayı hedefleyen konteyner armatörleri, güçlü bir işbirliği kararı aldı. Maersk, MSC ve CMA CGM, 16 Eylül'den itibaren taşımaları ortak gerçekleştirecek.

Yeni oluşturulacak ve "Bohai Rim" adı verilecek ortak hatta, her biri 8100 GRT olan 5 gemi kullanılacak. Bu konteyner gemilerinden ikişer adedi Maersk ve MSC’ye, bir adedi de CMA CGM’ye ait olacak. Çin’in önemli limanları ile Kaliforniya arasındaki bağlantı da haftalık olarak yapılacak. İlk etapta kullanılacak olan limanlar ise, Dalian, Xingang, Shanghai WGQ, Shanghai Yangshan, Ningbo, Los Angeles, Oakland ve Dalian limanları. Çin limanları Hong Kong, Yantian, Kaohsiung ve Quingdao arasında bulunan servislere dokunulmayacak ve bu servisler, üç denizcilik şirketi tarafından işletilmeye devam edecek.

Merkezi Fransa'nın Marsilya kentinde bulunan CMA CGM de, bugüne kadar kullandığı Çin’in merkezi ve güneyine uzanan ‘Yangzi’ hattını 7 Eylül’den itibaren kapatma kararı aldı. CMA CGM, alınan bu kararlarla ortak transport kapasitelerini piyasanın ihtiyaçlarına uygun hale getirmek istediklerini belirtti.

CMA CGM, Temmuz sonunda da Hapag Lloyd ve Hamburg-Süd ile aynı gerekçelerle Güney Amerika’nın doğu kıyıları ile Kuzey Avrupa arasında ortak bir servis kurduklarını açıklamıştı.
 
Kaynak: Perşembe Rotası
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr