Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SURİYELİ SİVİL HAVACILIK YETKİLİLERİNDEN TÜRKİYEYE TEKNİK ZİYARET

SURİYELİ SİVİL HAVACILIK YETKİLİLERİNDEN TÜRKİYEYE TEKNİK ZİYARET

SURİYELİ SİVİL HAVACILIK YETKİLİLERİNDEN TÜRKİYEYE TEKNİK ZİYARET25.08.2009

Suriye Sivil Havacılık Yetkilileri,  19 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul'a yaptıkları ziyaret çerçevesinde Atatürk Havalimanı'nda teknik incelemelerde ve görüşmelerde bulundu.

 

Altı kişiden oluşan teknik heyet, ziyaret kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, TAV Havalimanları Holding yetkileri ile görüşmelerde bulundu.

 

Havalimanları ile Terminal Binaları Yapım ve İşletimi konusunda yetkilerle görüş alışverişinde bulunan heyet, SHGM İstanbul Temsilciliği ve Slot Koordinasyon Merkezi'ni de ziyaret ederek bilgi aldı.

 

Görüşmelerde, Türk Sivil Havacılığında son yıllarda yaşanan gelişmeleri dikkatle izlediklerini dile getiren Suriyeli uzmanlar, Türkiye'de hayata geçirilen projeleri kendi ülkelerinde de uygulamak istediklerini kaydetti.

 

Bilindiği gibi 15-16 Mayıs 2009 tarihlerinde Antalya'da yapılan bölgesel işbirliği toplantısına Suriye, Lübnan ve Ürdün Sivil Havacılık Genel Müdürleri'nin katılımı sağlanmış ve "Türkiye – Ortadoğu Ülkeleri İşbirliği Anlaşması" imzalanmıştı.

 

Türkiye adına toplantıya ev sahipliği yapan Genel Müdür Dr. Ali ARIDURU, bölgesel işbirliği kapsamında; Türkiye'nin eğitim ve bakım üssü olarak kabul edildiğini işaret etmişti.

 
Kaynak: SHGM
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr