Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / TAV HAVALİMANININ RESMİ TUNUS TA BANKNOTA BASILDI

TAV HAVALİMANININ RESMİ TUNUS TA BANKNOTA BASILDI

TAV HAVALİMANININ RESMİ TUNUS  TA BANKNOTA BASILDI14.08.2009

Tunus'un en büyük para birimi olan 50 Dinar, TAV Holding projesi olan Enfidha-Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın resmi ile piyasaya sürüldü. TAV, havalimanını 2047'ye kadar işletecek.

TAV Havalimanları Holding tarafından 2047 yılına kadar işletilecek olan Enfidha-Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın resmi, Yeni 50 Tunus Dinarı banknotunda kullanıldı. Bu yılın ekim ayında tamamlanması planlanan havalimanının resmi, Tunus Cumhurbaşkanı Zine El Abidine Ben Ali'nin isteği üzerine paraya basıldı.

TAV'dan yapılan açıklamada, resmin, Merkez Bankası'nın 50'nci yıldönümü olan ve aynı zamanda Tunus Cumhuriyet Bayramı'na denk gelen 25 Temmuz 2009 Cumartesi günü, en yüksek para birimi olarak basılan Yeni 50 Tunus Dinarı üzerinde yer aldığı ifade edildi.

Merkez Bankası Başkanı Taoufik Baccar, Tunus'un ulusal gazetesi olan "La Presse"ye yaptığı açıklamada, 50 Tunus Dinarı banknotunu ülkenin parasal dengesini kontrol amacıyla piyasaya dereceli olarak sürdüklerini belirtti. Baccar, önümüzdeki 6 ay içerisinde de piyasaya 3-4 milyon Tunus Dinarı değerinde 50'lik banknot sürüleceğini ifade etti.

 

Tarihi önemde

TAV Tunus Ülke Direktörü ve TAV Havalimanları Holding İştiraklerden Sorumlu İş Geliştirme Direktörü Haluk Bilgi ise TAV Holding projesi olan havalimanının resminin 50 Dinar üzerine basılmasının tarihi nitelikte bir adım olduğunu söyledi. Havalimanının ekim ayında açılmasının planladığını kaydeden Bilgi, "Havalimanları ülkelerin imaj projeleridir. Bir ülkeye gittiğinizde ve ayrılırken, o ülkeyle ilgili aklınızda kalan son fotoğrafları oluştururlar. Biz, TAV Grubu olarak dünya havacılık sektöründe az rastlanan, bütünleşik, çok özel bir deneyime sahibiz" dedi.

2009 Ekim ayında tamamlanması hedeflenen Tunus'taki Enfidha-Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı (NBE), ilk fazda yıllık 7 milyon yolcu kapasitesiyle işletilmeye başlanacak. İlerleyen yıllardaki kontrat ve yolcu sayısındaki artışa göre de gerçekleşecek inşaat sürecinin ardından, 22 milyon yolcu/yıl kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

 

TAV 3 kıtada

TAV Havalimanları yılda yaklaşık 300 havayolu şirketinin 370 bin uçuşuna ve ortalama 41 milyon yolcuya hizmet veriyor. TAV İnşaat ise bugüne kadar 3 kıtada 2.8 milyon metrekareyi aşan inşaat projelerinin altına yüklenici olarak imza attı. TAV İnşaat'ın genel merkezi İstanbul'da olmak üzere Kahire, Doha, Dubai, Tunus, Bahreyn ve Tripoli'de faaliyet gösteren ofisleri bulunuyor. Kurum, havalimanı inşası dışında dünyada sınırlı arza sahip bir alan olan teknik bakım ve onarım desteği konusunda hizmet veriyor.

Kaynak: Referans

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr