Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / SHGM YENİ SCORE SİSTEMİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYOR

SHGM YENİ SCORE SİSTEMİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYOR

SHGM YENİ SCORE SİSTEMİNİ UYGULAMAYA BAŞLIYOR14.08.2009

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü havayollarının göndermiş olduğu taleplerin cevaplarına, slot döküm taleplerine ve yanıtlarına, kazanılmış hak bildirim raporlarına tek tuşla cevap verebilecek yeni Score Sistemi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.

SHGM, THY bünyesinde bulunan slot tahsisini sağlayan Score Sistemi'nin dünyada kullanılan son versiyonun lisans kullanım hakkını satın aldı. Üretici firmadan alınan bu sistem sayesinde, IATA takvimine uygun havayollarına gönderilmesi gereken datalar tek tuşla çıkarılabilecek.

2006 yılında Atatürk Havaalanı'nda SHGM koordinesinde yeniden yapılandırılan SHGM Slot Koordinasyon Merkezi'nde, havayollarının gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamasının ardından yeni Score Sistemi için çalışmalar başlatıldı.

Uygulamaya konacak olan bağımsız, modern ve daha verimli bu sistem; bilgisayar ortamında, havayollarının göndermiş olduğu taleplere gönderilen cevabı (SAL), slot döküm taleplerini ve yanıtlarını (SIR) ve kazanılmış hak bildirim datalarının (SHL) oluşturulmasına imkan sağlayacak.

Score Sistemi kurulumu için gerekli teknik altyapı çalışmaları SHGM tarafından tamamlanmış olmakla beraber, sistemin kullanılmasına yönelik test çalışmaları ise devam ediyor. Alınan bu yeni sistemin, Ağustos 2009 sonu itibariyle Slot Koordinasyon Merkezi'nce kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr