Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / CİLVEGÖZÜ TAM KAPASİTEYLE HİZMET VERİYOR

CİLVEGÖZÜ TAM KAPASİTEYLE HİZMET VERİYOR

CİLVEGÖZÜ TAM KAPASİTEYLE HİZMET VERİYOR 12.08.2009Türkiye'de Kapıkule'den sonra işlem yoğunluğu açısından ikinci büyük sınır kapısı olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü'nün, TOBB modernizasyon çalışması sayesinde tam kapasiteyle hizmet verdiği bildirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, ortalama 250 bin araç ve bir milyon yolcuya hizmet veren Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın, yaklaşık 25 milyon dolara 2007 yılında modernize edildiğini, gelişmiş teknoloji ile donandığını ve buradan yararlananlara konforlu hizmet sunumu gerçekleştirildiğini söyledi.

Kapının modernizasyonun ardından tam kapasiteyle çalışmaya başladığını ve içler acısı görüntüsünün mazide kaldığını ifade eden Kuseyri, şöyle devam etti:

''Önceleri sürekli uzun kuyruklar oluşurdu. Bu durumdan yolcuların yanı sıra ihracatçılarımız da büyük sıkıntı yaşıyordu. Düzenlemenin ardından artık kapımız Avrupa Birliği (AB) standartlarına kavuştu. Şu an yılda ortalama 1 milyon araç ve 3 milyon yolcu geçişi yapılabilecek duruma geldi.

Önceki kötü imaj silindi ve Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar tarihe karıştı. Yolcularımız ve şoförler buradan sıkıntı yaşamadan giriş-çıkış yapmaya başladı.''

Yayladağı da Cilvegözü de adından çok söz ettirecek

Yayladağı Sınır Kapısı'nın da TOBB tarafından modernize edileceğini vurgulayan Kuseyri, buranın da Cilvegözü gibi adından söz ettirecek konuma kavuşturulacağını kaydetti.

Yayladağı kapısından tır giriş çıkışlarının yapılmadığını ve tam kapasiteyle çalıştırılamadığını vurgulayan Kuseyri, ''Şu an Yayladağı Gümrük Kapımız ikinci planda. Ancak yapılacak modernizasyon çalışmasının ardından burası da işler hale gelecek. Ayrıca bu kapımız, Cilvegözü'nün yoğunluğunu da alacak. Böylece Orta Doğu'ya açılan iki kapımız sayesinde önemli bir konumda yer alan Hatay, nimetlerini en iyi şekilde kullanmış olacak'' diye konuştu.

Sınır kapıları sayesinde Türkiye ve bölgenin ekonomik, sosyal ve turizm anlamında imajının daha da değişeceğini vurgulayan Kuseyri, Hatay'ın her konuda adından söz ettiren bir yer haline geleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: www.UlasimOnline.Com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr