Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / HAVAALANINDAN ULUSLARARASI İFADESİ ÇIKIYOR

HAVAALANINDAN ULUSLARARASI İFADESİ ÇIKIYOR

HAVAALANINDAN ULUSLARARASI İFADESİ ÇIKIYOR12.08.2009

2007 yılı Temmuz ayında uçuşlara açılan 'Şanlıurfa GAP Uluslararası Havaalanı”nın bugüne kadar kağıt üzerinde kalan 'Uluslararası' ibaresi resmiyette de kaldırılıyor.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından bu konuda bir çalışma başlatıldığı bildirildi.

DHMİ yetkilileri, konuyla ilgili gelişmeyi doğrulayarak, “Bize de böyle bir bilgi ulaştı ama resmi bir yazı gelmedi. Geldiğinde tabeladaki uluslar arası sözcülüğünü kaldırmak zorunda kalacağız” dediler.

İLK TEPKİ ŞUTSO'DAN

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, bu duruma tepki gösterdi.

Ertekin, “Yolcu potansiyelinin arttırılması, havaalanımızın uluslar arası nitelikte hizmet verebilmesi, havalimanı kimliği kazanması, gümrük işlemlerinin yapılabilmesi için girişimlerde bulunurken, böyle bir gelişmenin olması gerçekten çok düşündürücü… Bu durum karşısında tabi ki üzerimize düşeni yapacak, yetkililere gerekli mesajları ileteceğiz. Dileriz Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Türkiye`nin yeni hava hudut kapısı hedefini bir kenara bırakıp, böyle yanlışa imza atmaz” dedi.

TÜRKİYE'NİN EN UZUN PİSTİNE SAHİP

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun 25. kilometresindeki GAP Uluslararası Havaalanı, 4 bin metre uzunluğundaki pistiyle Türkiye'nin en uzun pistine sahip havaalanı olma özelliğini taşıyor.

GAP kapsamında; yörenin gelişen ekonomisine, özellikle de GAP ile artacak kargo trafiğine yönelik ihtiyaçlara hizmet vermek üzere planlanan Uluslar arası Havaalanının temeli 9 Mayıs 1998 tarihinde atıldı. GAP Uluslararası Havaalanı terminali 8 bin 916 metrekare alan üzerinde ve yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli olarak yapıldı. Havaalanının yapımı için yaklaşık 200 milyon TL harcandı. Yıllık 2,5 milyon yolcu kapasiteli havaalanında, 10 bin metrekarelik terminal binası ve diğer destek binaları da yer alıyor.

Şanlıurfa GAP Hava Limanına ilk olarak 31 Temmuz 2009 tarihinde 150 yolcu kapasiteli Boeing 737 Bergama uçağı 137 uçağıyla inmişti.

Kaynak: UlasimOnline

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr