Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / GÜMÜŞHANE DEN DEMİRYOLU KULİSİ

GÜMÜŞHANE DEN DEMİRYOLU KULİSİ

GÜMÜŞHANE  DEN DEMİRYOLU KULİSİ12.08.2009

GİKDER Başkanı Nas, Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesinin Gümüşhane’den geçmesi için her türlü kulis faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.

Gümüşhane kamuoyunun yakından takip ettiği Trabzon – Erzincan Demiryolu Projesinde gelinen nokta hakkında açıklamalarda bulunan GİKDER Genel Başkanı Selim Nas, demiryolunun Gümüşhane’den geçmesi yönünde dernek olarak her türlü kulis faaliyetlerinde bulunduklarını söyledi.
Ulaştırma Bakanlığına bağlı DLH Genel Müdürlüğünün Erzincan –Trabzon Demiryolu Projesi ile ilgili 29 Haziranda yaptığı ihaleye 17 firmanın katıldığını ve 8 tanesinin Ağustos ayı içerisinde yapılacak proje ihalesine girmeye hak kazandığını ifade eden Nas, “Ağustos ayı içerisinde yapılacak olan proje ihalesinden sonra ihaleyi kazanan firma güzergahın belirlenmesi için proje çalışmalarına başlanacak ve takriben 1 yıl sürecek ve daha sonra belirlenen güzergah ulaştırma Bakanlığının onayıyla demiryolunun inşası için yapım ihalesi yapılacaktır. Ulaştırma Bakanlığının hedefi 2011 yılında demiryolunun inşasına başlamak. Demiryolunun şehrimizden geçmesi yönünde GİKDER olarak her türlü kulis faaliyetinde bulunmaktayız. Trabzon – Erzincan Demiryolu projesinin proje ihalesi dahi yapılmadan sanki ihale yapılmış da ihale sonucunda demiryolu güzergahı başka bir bölgeden geçmiş gibi bir havanın oluşturulmaya çalışılmasını bu şehre karşı yapılmış bir haksızlık olarak görmekteyiz. Şehir olarak demiryolu konusunda çok daha birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekmektedir. Kamuoyunda bazı üniversite hocalarının ve dernek başkanlarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapmış oldukları gerçek dışı ve talihsiz açıklamalar biz Gümüşhane halkını asla demoralize etmesin. Trabzon – Erzincan Demiryolu projesi için DDY güzergah belirlemek için hiçbir kuruluştan talepte bulunmamıştır. Devlet Demiryollarının zaten proje yapmak gibi bir görevi olmadığı gibi güzergah belirleme gibi bir görevi de bulunmamaktadır. Demiryolu güzergâhı ile ilgili gerek proje çalışmalarını gerekse yatırım işlerini ulaştırma Bakanlığına bağlı DLH Genel Müdürlüğü yapmaktadır. Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmelerde Trabzon – Erzincan arasında yapılacak demiryolunun hızlı tren değil konversiyonel tip demiryolu yapılacağını özellikle belirtmelerine rağmen hala bazı ünvanlı ve kariyer sahibi kişilerin hızlı tren diye kamuoyunu yanıltmalarını doğrusu şaşkınlıkla ve hayretle izlemekteyiz. Mikro milliyetçilik uğruna demiryolu güzergâhı konusunda gerçeklerin bu kadar görmezlikten gelinmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.” dedi.
Trabzon – Erzincan demiryolu projesi güzergahının Gümüşhane sınırları içerisinden geçmesi hususunda şehir olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilmesi durumunda hiçbir gücün bunu engelleyemeyeceğini iddia eden Nas, “Şehrimiz gerek tarihi ipek yolu güzergahı üzerinde olması gerekse yer altı ve yerüstü zenginlikleri ile demiryolunu fazlasıyla hak etmiştir.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: Lojiport

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr