Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / SERMAYE ŞİRKETLERİ, TEBLİĞATI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPACAK

SERMAYE ŞİRKETLERİ, TEBLİĞATI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPACAK

SERMAYE ŞİRKETLERİ, TEBLİĞATI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPACAK12.08.2009

Hükümet değişikliğe ilişkin kanun tasarısını Meclis'e sundu. Elektronik tebligatın önünü açan tasarı ile e-tebligat sermaye şirketleri dışında zorunlu tutulmuyor.

ANKARA - Hükümet, resmi işlemlerde özellikle de yargı alanında, tebligatla ilgili problemlerin ortadan kaldırılması, ‘adres kayıt sisteminin' Tebligat Kanunu'na uyumunun sağlanması amacıyla Tebligat Kanunu'nda değişikliğe gidiyor.

Yeni düzenlemeyle elektronik tebligatın önü açılırken sermaye şirketlerine tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu hale getiriliyor. Hükümet değişikliğe ilişkin kanun tasarısını Meclis'e sundu. Elektronik tebligatın önünü açan tasarı ile e-tebligat sermaye şirketleri dışında zorunlu tutulmuyor.

Tasarı elektronik yolla tebligatın ne zaman yapılmış sayılacağı konusunu da açıklığa kavuşturuyor. Buna göre, e-tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihte değil, ulaştığı tarihi izleyen üçüncü günün sonunda yapılmış sayılacak. Tasarıda diğer önemli bir adım ise vatandaşın okul kayıtlarından iş başvurusuna kadar pek çok resmi işlemini gerçekleştirmek için yılda yaklaşık 15 milyon başvuru yaptığı adli sicil kayıt belgesi alma zorunluluğunun kaldırılması ile atılıyor.

 

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr