Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / DB SCHENKER ARKAS GENEL MÜDÜRÜ ÖZGÜR AL: "2023 YATIRIM DOLU BİR YIL OLDU"

DB SCHENKER ARKAS GENEL MÜDÜRÜ ÖZGÜR AL: "2023 YATIRIM DOLU BİR YIL OLDU"

DB SCHENKER ARKAS GENEL MÜDÜRÜ ÖZGÜR AL: 20.12.2023DB Schenker Arkas, 2023 yılının değerlendirildiği ve 2024 yılı hedeflerinin anlatıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Schenker Arkas’ın İstanbul’daki merkezinde düzenlenen basın toplantısına; DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ve DB Schenker Arkas Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yönetecisi Dilem Karakaya katıldı.

Özgür Al, 2023 yılının yatırım dolu bir yıl olduğunu belirterek, 2024 yılı için yüzde 15’lik büyüme hedefimiz doğrultusunda, bu yıl toplamda 200 milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Al, "Filomuza yeni çekiciler kattık, yeni treylerlerin siparişini verdik. Gebze Pelitli ve Ankara’da yeni depolarımızın açılışını yaptık. Ankara bölgesini biraz araştırınca, inanılmaz bir talep olduğunu görüyoruz. Tahminimizden fazla potansiyel var. İzmir, Mersin ve Ankara ofislerimizi yeniledik. Bursa depomuz AEO yetkilendirilmiş gümrük belgesi kapsamına girdi." diye konuştu.

"Elektrikli araç yatırımı yapacağız"

Elektrikli araç yatırımı yapacaklarını söyleyen Özgür Al, "2024 yılında hem filomuzda hem de şirket bünyesinde kullandığımız araçları da elektrikliye dönüştürmeyi planlıyoruz.

Sürdürülebilirlik çalışmalarını da anlatan Özgür Al, şunları söyledi: "Global anlamda Schenker’in sürdürülebilirlik çalışmaları var. Türkiye’de de ilave neler yapabiliriz kapsamında çalışıyoruz. Gebze depomuzda güneş paneli uygulaması yaptık. Diğer depolarımız için de araştırmalarımız var. Palet tasarrufuna gittik, 108 ton tahta palet tasarrufunda bulunduk. Ofislerimizde karton bardak ve plastik gereç kullanımını sonlandırarak, 1.8 ton tasarrufta bulunduk. Premier Kampüs’te yer alan İstanbul Merkez Ofisimiz"LEED" sertifikasyonu sahibi oldu.

I-REC Sertifikasyonu, LED Işık enstelasyonu, geri dönüşüm önceliği gibi çalışmalarımız oldu. Elektrik Kontrat geçişlerini tamamladık. Yeşil enerji sertifikaları ile toplam elektrik kullanımının yüzde 56’sı yeşil enerji olacak.

Sürdürülebilirliğe talep var

Kaynakların verimliliği ile ilgili verimlilik programları var. Bunu her tesis ve ofis bazında hedeflerimiz dahilinde takip ediyoruz.

2024 yılında da sürdürülebilirlik konusunda müşterilerimizden talep var. Uluslararası şirketlerde bu yönde talepler var."

"Çalışanlarımıza eğitim programları sunuyoruz"

Özgür Al, "Düzenli olarak Eko-Farkındalık, Çevre Politikası, Global Hedefler, Tasarruf ve Geri Dönüşüm Eğitimleri veriyoruz.

Eğitimlerimiz devam ediyor. Çok fazla sayıda kadın forklift sürücülerimiz var. 130 kişi işaret dili eğitimi aldı. Yetenek havuzu Schenker’in sunduğu bir hizmet. Aramıza yeni katılacaklar için farklı fırsatlar sunarken, içimizdeki liderler için yeteneklerini geliştirecek eğitim ve fırsatlar yaratıyoruz.

Deprem yardımları kapsamında Arkas Holding’in kurduğu yaşam merkezlerindeki altyapı sorunlarını gidermek üzere bağış kampanyası başlattık. Bu kapsamda, global ekibimizle de birlikte bölgeye yardım ve destek sağladık."

"Türkiye lojistik pazarı büyümeye devam edecek"

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özgür Al, Avrupa’daki resesyon sürecinin Türkiye üzerine etkileri konusunda yaptığı değerlendirmede, "Avrupa’daki resesyon bizi etkileyebilir ancak ben Türkiye lojistik pazarındaki büyümenin devam edeceğini düşünüyorum.

Almanya’daki OEM parçalarının yüzde 35’i Türkiye’den gidiyor. Türkiye’nin 2024 yılında da ihracatının artacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: lojiyol.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr