Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / İTALYAN SAVİNO DEL BENE, TÜRK TRANSOCEAN'I SATIN ALDI

İTALYAN SAVİNO DEL BENE, TÜRK TRANSOCEAN'I SATIN ALDI

İTALYAN SAVİNO DEL BENE, TÜRK TRANSOCEAN'I SATIN ALDI25.11.2023İtalyan nakliye ve lojistik devi Savino Del Bene, Türk nakliye ve taşımacılık şirketi Transocean'ı satın alarak Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirdi.

Savino Del Bene, Türkiye'de 1999 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. İstanbul, İzmir ve Mersin'de bulunan ofisleriyle şirketin, Türkiye'deki yıllık cirosu 200 milyon doları aşıyor.

Bu satın alma ile Savino Del Bene, Türkiye'deki operasyonlarını önemli ölçüde genişletmeyi ve Akdeniz'deki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor. Şirket, aynı zamanda küresel çapta lojistik çözümleri sağlama konusundaki kararlılığını da bu satın alma ile ortaya koyuyor.

Savino Del Bene Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Nunzio Perna, satın almayla ilgili yaptığı açıklamada, "Transocean'ın önemli endüstriyel çelik ve alüminyum işletmeleriyle geliştirdiği deneyim ve uzmanlıktan yararlanarak portföyümüzü daha da geliştireceğiz. Transocean'ın satın alınması Türkiye'deki operasyonlarımızı güçlendiriyor ve yeni sinerjiler, iş fırsatları ve istihdam yaratma hedefiyle uzun vadeli yatırımlara olan bağlılığımızı doğruluyor" dedi.

Transocean, 2002 yılında kurulan ve uluslararası sevkiyatlarda uzmanlaşmış bir Türk şirketi. İstanbul, İzmir ve Mersin'de bulunan üç stratejik tesisiyle şirket, okyanus ihracat hizmetlerine odaklanıyor ve 60 yüksek nitelikli profesyonelden oluşan bir ekibe sahip.

Savino Del Bene'nin Transocean'ı satın alması, Türkiye lojistik sektöründeki önemli bir gelişme olarak görülüyor. Satın alma, Türkiye'nin uluslararası ticarette giderek daha önemli bir rol oynadığı bir dönemde gerçekleşti.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr