Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / EKOL, 100. YIL KUTLAMALARINDA ÖZEL PROJELERE İMZA ATTI

EKOL, 100. YIL KUTLAMALARINDA ÖZEL PROJELERE İMZA ATTI

EKOL, 100. YIL KUTLAMALARINDA ÖZEL PROJELERE İMZA ATTI13.11.2023Ekol Lojistik, Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu bir dizi etkinlik ve yatırımla kutluyor. 100. yılda Ekol Ailesi’nin Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlılığını yansıtmak üzerine yıl boyunca yürütülen çalışmalarda, bireylerin güvencesi; hukuk, egemenlik, laiklik, demokrasi, eşitlik, eğitim, hürriyet haklarının büyük fedakârlıklar ve zorluklar neticesinde Cumhuriyet sayesinde elde edilen kazanımlar olduğuna vurgu yapılıyor.

Eğitime ve gençlere destek
Toplumun geleceğine olumlu katkı sağlamak sorumluluğu ve eğitimde eşitlik ilkesiyle yapımına başlanan Ekol Spor Lisesi, Cumhuriyetin 100. yılında gençlerin eğitimi için atılan önemli bir adım oldu. Ekol Vakfı tarafından Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile inşa edilen Ekol Spor Lisesi’nde geleceğin şampiyon sporcular yetiştirilecek. Bu anlamlı proje tamamlandığında 25 bin metrekare alanda 24 derslikte eğitim verilecek. Okulda kız ve erkek öğrencilerin yatılı okuyabileceği 300 kişilik pansiyon ve 1.500 kişilik spor tesisleri yer alacak.

Özel hediyeler
100. yıl iletişim faaliyetlerin şirket içinde ve sosyal mecralarda kesintisiz sürdüren Ekol, bu çalışmalarda çalışanlarını ve onların çocuklarını da unutmadı. Ekollüler için "Bu Yüzden" tasarımıyla bir hediye kutusu hazırlandı ve kutuda Atatürk’ün büyük eseri Nutuk ve 100. Yıl özel logosuyla tasarlanan anahtarlık yer aldı. Aynı zamanda çalışanların çocuklarına yönelik hazırlanan Atatürk ve köpeği Foks’un büstlerinin çıkacağı bir kazı seti ve puzzle 100. Yıl özel hediyeleri olarak kutuda yer buldu.

Ata’dan alınan ilhamla eğitimden kültüre hayat bulan çalışmalar kapsamında ilk olarak yılbaşında logo kullanımı Ekol 100.yıl özel logosu ile güncellendi. Logoda, Cumhuriyetin sonsuzluğuna vurgu yapıldı. Ardından Time dergisinin Atatürk’ü kapağına taşırken kullandığı "The face of vision" ifadesi, sosyal medyada yürütülen "Bu Yüz"den iletişim faaliyetlerine çıkış noktası oldu. Burada da 100. yıl logosunda olduğu gibi Atatürk ilke ve inkılapları; hukuk, egemenlik, laiklik, eşitlik, demokrasi, hürriyet, cumhuriyet, eğitim kelimeleri ön plana çıkarılarak bu değerlerin arkasındaki yüzün Atatürk olduğu çarpıcı bir şekilde vurgulandı.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr