Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / NOCTURNE'UN B2B OPERASYONLARI ARTIK SERTRANS'A EMANET

NOCTURNE'UN B2B OPERASYONLARI ARTIK SERTRANS'A EMANET

NOCTURNE'UN B2B OPERASYONLARI ARTIK SERTRANS'A EMANET24.10.2023Kontrat lojistiği alanında uzmanlığıyla öne çıkan Sertrans Logistics, Türkiye'de hazır giyim sektörünün yenilikçi temsilcilerinden Nocturne'un B2B operasyonlarını yönetecek.

Kontrat Lojistiği alanında verdiği ayrıcalıklı hizmetlerle global ve yerel birçok markanın bir numaralı tercihi olan Sertrans Logistics, hazır giyim sektörünün yenilikçi markası Nocturne ile Türkiye'deki B2B operasyonlarının yürütülmesi adına önemli bir iş birliği anlaşmasına imza attı. İş birliği anlaşması kapsamında operasyon sürecinde Sertrans'ın Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen WMS yazılımı Akıl İşi kullanılacak.

Sertrans Akpınar tesisinde Sertrans Logistics Kontrat Lojistiği Satış Direktörü Salih Kazdal, Kontrat Lojistiği Operasyon Direktörü Özkan Dayı, Nocturne İş Geliştirme ve Operasyon Müdürü Pınar Arısoy ve şirket yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen kurdele kesim töreniyle başlatılan anlaşmayla Nocturne'un Sertrans kontrat lojistiği iş ortakları arasına katılımı resmileşmiş oldu. Yapılan anlaşmayla Nocturne'un Türkiye'deki tüm mağazalarının ürün stokları Sertans tarafından yönetilecek.

"Hazır giyim lojistiğinde ülkemizin en tecrübeli lojistik şirketiyiz"
Sertrans olarak hazır giyim sektörüne 30 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini söyleyen Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, "Gerek uluslararası nakliyedeki askılı ve hızlı taşıma çözümlerimiz gerek e-ticaret lojistiğindeki 10 yılı aşkın sürelik hazır giyim tercümemiz gerekse serbest depo ve antrepo tarafında kapasite ve kabiliyetimizle hazır giyim lojistiğinde ülkemizin en tecrübeli lojistik şirketiyiz. E-ticaret lojistiği alanında ülkemizde hizmet vermeye başlayan ilk lojistik şirketi olarak, 140 bin metrekarelik depolama alanımız ve 8 milyon online ürün kapasitemizle ülkemizde ve dünyada pek çok markaya hizmet veriyoruz. ?Kontrat lojistiği alanında tecrübemizle sadece online da değil offline da önemli çözümlerimiz var. Nocturne ile yapılan anlaşmayı şirketimizin stok yönetimi ve mağaza ürün ihtiyaçlarının hızlı şekilde çözülmesi adına tecrübemizi yansıtabileceğimiz önemli bir proje olarak görüyoruz. Nocturne genç ve dinamik duruşuyla hazır giyim sektöründe hızla büyüyen ülkemizin önemli bir markası. Online'da olduğu gibi offline satış ağında da son dönemde hızla büyüyen markanın büyüme sürecine lojistik hizmetiyle katkı verecek olmamız bizim için mutluluk kaynağı" dedi.

"Sertrans'ın WMS yazılımı ciddi avantaj sağlayacak"
Nocturne İş Geliştirme ve Operasyon Müdürü Pınar Arısoy, "Nocturne son dönemde ortaya koyduğu yüksek büyüme hızıyla pazar payında önemli oranda büyüme sağladı. Toptan satışla başlayan büyüme yolculuğumuz, yurt içinde satış ağının her geçen gün biraz daha genişlemesinin yanı sıra yurt dışında açılan yeni mağaza ve online kanallar ile ivme kazanıyor. Markamızın büyüme trendini sürdürülebilir kılma sürecinde önemli yol arkadaşlarımızdan biri de lojistik hizmet sağlayıcılarımız olacak. Koleksiyonlarımızın doğru zamanda eksiksiz bir şekilde Türkiye'deki tüm mağazalarımızda bulundurulması sürecinde Sertrans önemli bir sorumluluğu üstlenmiş durumda. Sertrans, hazır giyim lojistiği alanında son derece önemli bir tecrübeye sahip olmasının yanı sıra teknolojik anlamda da önemli imkanlara sahip bir şirket. Bu tecrübe ve teknolojik gücün Nocturne büyüme yolculuğuna önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Tüm süreç yapay zeka ile yürütülecek
Nocturne ile iş birliği kapsamındaki süreçte, Sertrans'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na akredite Ar-Ge merkezi tarafından geliştirilen lojistik sektörünün ilk yapay zekâ destekli WMS yazılımı Akıl İşi kullanılacak. Sipariş gruplama ve toplama rotası oluşturma süreçlerini yapay zeka ile yapan ilk ve tek depo yönetim sistemi olan uygulama sayesinde, depo bünyesinde gerçekleşen tüm operasyonlar hatasız ve etkin bir şekilde yönetilecek. En hızlı rota saniyeler içinde tespit edilerek ürün toplama süreci en kısa sürede tamamlanacak ve böylece Nocturne'un ihtiyaç duyduğu lojistik operasyonlarındaki hız maksimum seviyeye çıkacak. Şirketlerin kendi kullandıkları satış sistemleri ile kolayca entegre olabilen Akıl İşi, Nocturne'un kullanımına sunulan arayüzlerle, stok ve siparişlerin grafik destekli raporlarla takibini mümkün kılarak, verilen lojistik hizmet performansının da marka tarafından sürekli olarak izlenebilmesini sağlayacak.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr