Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BORUSAN LOJİSTİK, SKD TÜRKİYE'DEN "ALTIN SERTİFİKA" ALAN İLK TESİS OLDU

BORUSAN LOJİSTİK, SKD TÜRKİYE'DEN "ALTIN SERTİFİKA" ALAN İLK TESİS OLDU

BORUSAN LOJİSTİK, SKD TÜRKİYE'DEN 26.09.2023Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından düzenlenen "Duyarlı Ol!" projesinde Altın Seviye Sertifika almaya hak kazandı.

Borusan Grup şirketlerinden Borusan Lojistik, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye) tarafından düzenlenen, "Duyarlı Ol!" Projesinde, Altın Seviye Sertifika almaya hak kazandı. Bu sertifikayı alan ilk tesis olan Borusan Lojistik, yönetişim, sürdürülebilir satın alma, enerji yönetimi, su yönetimi ve atık yönetimi başlıklarındaki projelerle altın sertifikanın sahibi olurken sertifikalarını düzenlenen törenle SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik’ten teslim aldılar.

SKD Türkiye Genel Sekreteri Konca Çalkıvik, Borusan Lojistik’teki "Duyarlı Ol! Sertifika Töreni"nde yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi:
"Bugün pek çok şirket net sıfır karbon hedefinde üretim süreçlerinin yanında ofislerindeki uygulamalarını değerlendiriyor ve çevre dostu iş yeri uygulamalarını gündemine alıyor. ‘’Duyarlı şirketler duyarlı çalışanlar ile mümkün’’ mottosundan yola çıkarak 2015 yılında başlattığımız, Duyarlı Ol! Projesi, kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanıldığı, israfın olmadığı bir iş ortamı yaratarak projeyi uygulayan şirketlerin iklim krizini önleme çabalarına önemli bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda Duyarlı Ol! çalışanlar için yönetişim, sürdürülebilir satın alma, enerji yönetimi, su yönetimi ve atık yönetiminden oluşan beş başlıkta kurumlara rehberlik sağlayarak, kurum içinde sürdürülebilir yaşam kültürü oluşturmaya ve aynı zamanda kurum çalışanlarının günlük hayatlarında kaynak tüketimi ve geri dönüşüm konularında sorumlu bireylere dönüşmelerine hizmet etmeyi amaçlayan bir entegre çevre yönetimi ve iç iletişim projesi. Üyemiz Borusan Lojistik Duyarlı Ol! Projemizde Altın Seviye sertifika kriterlerini yerine getiren ilk kurum oldu. Bu önemli başarının projeye dahil olmak isteyen diğer üyelerimize de örnek teşkil edeceğine inanıyorum."

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr