Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM: UTİKAD AKADEMİ

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM: UTİKAD AKADEMİ

LOJİSTİK SEKTÖRÜNDE İNSAN KAYNAKLARI SORUNUNA YENİ ÇÖZÜM: UTİKAD AKADEMİ29.08.2023Türkiye’de lojistik sektörünün gelişimi misyonu için hem sektörel hem akademik konularda çalışmalarını sürdüren Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, sektördeki kalifiye insan kaynağı açığına çözüm bulmak için büyük bir adım atıyor. UTİKAD Akademi’yi önümüzdeki aylarda hayata geçirmeye hazırlanan UTİKAD, FIATA Diploma Eğitimi ve Mesleki Eğitimlerine LODER iş birliğinde Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi’ni de ekleyecek.

UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, Lojistik sektörünün sürdürülebilir gelişimi için insan kaynağı eğitimine verilen önem gereği uygulamaya alınacak yeni çalışmaların müjdesini verdi. Başkan Ulusoy, "Ülkemizde birçok üniversitenin lojistik bölümleri mevcut. Buradaki temel problem eğitimlerin teorik bilgi ile sınırlı kalmasıydı. Lojistik çok dinamik bir sektör. Bizler özel sektör temsilcileri olarak genç meslektaşlarımızın pratik eğitimlerinin de olması için elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sebeple iki yıl içinde mümkün olduğunca sayıda lojistik öğrencisine staj imkanı sağladık. UTİKAD olarak Stajyer İstihdam Projesi ve Mentor-Mentee Projesi ile öğrencilerimize destek olduk" dedi.

UTİKAD Üniversiteler Odak Grubu Başkanı Yüksel Kahraman ise; "UTİKAD olarak Stajyer İstihdam Projesi ile birçok genç lojistikçiye ulaştık. Bu projenin sonucunda çok kıymetli ve kariyer anlamında parlak gençlerimizi keşfetme şansımız oldu. Ancak gördük ki; akademik olarak mecbur tutulan yaz stajları da öğrencilerin sektöre hazır olması için yeterli değil. Bu uzun süredir bildiğimiz bir gerçekti. aslında. Zaten bu sebeple daha kapsayıcı ve uygulamalı bir eğitim konusunda çalışıyorduk" diye konuştu.
Bu deneyimlerin sonuçlarını ve lojistik eğitim konusunda uzun yıllara dayanan tecrübesini birleştiren UTİKAD, sonbaharda daha kapsamlı bir oluşumu hayata geçirecek. Türk Lojistik sektörüne dair yıllık raporlarının yanı sıra literatüre geçen kitaplarıyla da sektöre hizmet sunan UTİKAD, FIATA Diploma Eğitimi ve Mesleki Eğitimleri’ni kapsayacak UTİKAD Akademi’yi kuracak.

ARA ELEMAN AÇIĞINI KAPATMASI. HEDEFLENİYOR
UTİKAD Akademi yapısı içinde LODER ile iş birliğinde geliştirilen "Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi" de yer alacak. "Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi" modülü içeriğinde birden fazla konu başlığı yer alırken teorik bilgileri uygulamalı demolar üzerinden öğrenme imkânı sunacak bir içerik hazırlandığını belirten UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler, "Uygulamalı Lojistik Operasyonları Eğitimi ile okullarından yeni mezun olan gençlerimizin ve lojistik sektöründe kariyer planlaması yapan çalışanların teorik bilgilerini pratik düzeye çıkarmaları hedefleniyor. Bu eğitimle temel amacımız özellikle üyelerimizin büyük bir bölümünü oluşturan KOBİ’lerimize kalifiye insan kaynağı sağlamak. Üniversitedeki teorik eğitimin üzerine uygulamalı eğitimle işbaşı yapmaya hazır lojistikçiler yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ İNSAN KAYNAĞI OLACAK
UTİKAD ve LODER’in özellikle lojistik eğitim konusunda sektörün azimli iki kuruluşu olduğunun da altını çizen UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy, "Önümüzdeki yıllarda sektörümüzün en önemli ihtiyacı insan kaynağı olacak. UTİKAD Akademi bu ihtiyaca yönelik uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir yapıydı. UTİKAD ve LODER, bu konuda sağlam bir iş birliği ile Türk lojistik sektörünün büyük bir eksiğini giderecek bir eğitim hazırladı. Bu eğitim sadece üniversiteden yeni mezun olmuş öğrenciler için değil, sektörde kendini geliştirmek isteyen tüm lojistikçiler için de faydalı olacaktır. FIATA Diploma Eğitimi’nin ardından sektörün geleceğine dair çok büyük bir adım attığımızı düşünüyorum" dedi.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr