Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / FRANSA’DA AĞIRLIK SINIRINI AŞAN KAMYONLAR OTOMATİK TESPİT EDİLECEK, HERKES CEZA ALACAK

FRANSA’DA AĞIRLIK SINIRINI AŞAN KAMYONLAR OTOMATİK TESPİT EDİLECEK, HERKES CEZA ALACAK

FRANSA’DA AĞIRLIK SINIRINI AŞAN KAMYONLAR OTOMATİK TESPİT EDİLECEK, HERKES CEZA ALACAK26.08.2023Fransa kamyonlar hareket halindeyken ağırlıklarını ölçecek. İhlal durumunda gönderici, nakliyeci, acente ve alıcılar sorumlu tutulacak.

Fransa’da 7 Temmuz’da geçen kararname taşımacı firmaları ve yük sahiplerine önemli sorumluluklar getiriyor. Kararname, ticari bir karayolu taşıma aracının izin verilen ağırlık sınırının aşılması durumunda işverenlerin ve sipariş verenlerin sorumluluğunu artırıyor. Ayrıca kararnamede, araçlara uzaktan ağırlık kontrolü yapılmasına ilişkin düzenleme getiriliyor.
7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan bu kararname, hükümet yetkilileri tarafından açıkça belirtildiği üzere, karayolu güvenliğini artırmak ve trafiği kolaylaştırmak için açıkça tasarlanmış bir dizi önlemi getiriyor.

Başlangıçta, kararname, otomatik kontrol mekanizmalarını kullanarak, aracın durdurulmasına veya hareketsizleştirilmesine gerek kalmadan tespit edilebilecek ihlallerin kapsamını genişletiyor.

Bu, araç ağırlığının izlenmesi ve iki yönlü yolların sol tarafında standart çalışmayı takiben araçların gözlemlenmesi için radar sistemlerinin potansiyel olarak tanıtılacağını gösteriyor.
Kararname aynı zamanda belediye zabıtaları tarafından araçlara müdahale edilmeksizin ihlallerin tespit edilmesine de olanak tanıyor. Bu, bir otoyolda meydana gelen, belirli araç kategorileri için belirlenmiş bir şeritte dolaşım kısıtlamalarının ihlal edilmesiyle ilgili.

Fransız kararnamesine göre, göndericinin, nakliye komisyoncusunun, kiralayanın, acentenin, alıcının veya karayolu eşya taşımacısına ilişkin talimat veren diğer tarafların sorumluluğu genişletiliyor.

Aks yükü limitleri de dahil olmak üzere tüm ağırlık düzenlemelerinin ihlaliyle sonuçlanan yanlış beyanlar durumunda beşinci sınıf para cezasına tabi olacaklar.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr