Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SU ÜRÜNLERİNDEKİ LOJİSTİK AVANTAJIMIZI KAYBETME TEHLİKESİ YAŞIYORUZ

SU ÜRÜNLERİNDEKİ LOJİSTİK AVANTAJIMIZI KAYBETME TEHLİKESİ YAŞIYORUZ

SU ÜRÜNLERİNDEKİ LOJİSTİK AVANTAJIMIZI KAYBETME TEHLİKESİ YAŞIYORUZ01.08.2023IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na üçüncü defa katılan Yeditepe taşımacılık standında savunma sanayi lojistiği hizmetlerini tanıtma fırsatı yakaladı. Yeditepe Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, su ürünleri pazarının lojistik maliyetler yüzünden kaybetme riskini taşıdığı uyarısında bulunarak, herkesin elini taşın altına koyma çağrısında bulundu.

Savunma sanayinde üretime yeni firmalar ekleniyor

Bu yıl 16’inci kez düzenlenen IDEF 2023 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda Yeditepe taşımacılık üçüncü defa katıldı. Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliği ve Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen fuarda satan açan Yeditepe Taşımacılık, hizmetlerini sergileme fırsatı buldu.

Yeditepe Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Tuğhan, fuarın her seferinde daha fazla katılımla gerçekleştiğini bunda Türkiye’nin bu alanda üretim gücünün genişlemesinin, KOBİ’lerin de yivli tüfek ve tabanca üretimine geçmesinin etkili olduğunu söyledi. Söz konusu ürünlerin yüzde 90’ının ihraç olduğunu vurgulayan Tuğhan, bunun ülke ekonomisine de olumlu katkısından bahsetti.

Savunma sanayinde deneyimli ve yetkinliğimiz var

Savunma Sanayi lojistiğinin çok ayrı bir alan olduğuna işaret eden Alp Tuğhan, Yeditepe Taşımacılık’ın bu alanda çok önemli bir deneyime sahip olduğunu söyledi. "Uluslararası taşımalarda güvenliği sağlamak için Paralı Asker Sertifikasına (PMC) sahibiz. Bu sayede silahlı muhafız ve silahlı eskort yapabiliyoruz. Bünyemizde emekli SAT ve komando çalışanlarımız var. İzmir Valiliği’nden onaylı Yeditepe Güvenlik firmamız var" diyen Tuğhan, bu alanda önemli bir yetkinliğe sahip olduklarını anlattı.

Su ürünleri pazarını kaybetmemek için herkes taşın altına eline koymalı

Su ürünleri pazarını kaybetme riskini taşıdığı uyarısında bulunan Alp Tuğhan, "Türkiye, su ürünleri pazarını Yunanistan’ın elinden almıştı. Ancak son dönemde Yunanistan’ın özellikle hava kargo navlunlarında daha düşük taşıma yapabiliyor. Bu pazarı yeniden elde etmeyi istiyorlar. Üreticiler bu farkı şu an için karşılıyorlar. Üreticisi, lojistikçisi, operatörü herkesin taşın altına koyması gerekiyor. Nihayetinde Türkiye’deki üretim ve ihracatı herkesin desteklemesi gerektiğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: transmedya.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr