Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / ABD İLE İŞBİRLİĞİ ASKERİ ALANDA İLERLEDİ, TİCARETTE GERİLEDİ

ABD İLE İŞBİRLİĞİ ASKERİ ALANDA İLERLEDİ, TİCARETTE GERİLEDİ

ABD İLE İŞBİRLİĞİ ASKERİ ALANDA İLERLEDİ, TİCARETTE GERİLEDİ28.07.2009

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ABD ile ticari ilişkilerin daha çok gelişmesini, ihracat miktarının daha çok artmasını istedi

KAYSERİ - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD ile ilişkilerin son 60 yılda insani ve askeri alanda gelişmesine karşın, ticari alanda gerilediğini söyledi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Sanayi Odası'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ABD ile olan ticari ilişkilerini geliştirmeyi, ihracat miktarını daha da artırmayı istediğini bildirdi.

Askeri ve insani alanda yaşanan gelişmelerin ticari alanda görülmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ABD ile olan ilişkileri son 60 yılda insani ve askeri boyutta gelişti ama bu gelişme ticari alanda giderek gerilemeye başladı. İlişkiler ekonomik alanda giderek zayıfladı. Türkiye, ABD ile olan ticari ilişkilerini daha da artırmak istiyor. İnsani ilişkilerin daha fazla gelişmesi için ticari ilişkilerin de gelişmesi lazım. Biz yardım değil, ticari ilişkilerin daha çok gelişmesini, ihracat miktarının daha çok artmasını istiyoruz."

Hisarcıklıoğlu, ekonominin 2001 yılında büyüme göstermeye başladığını, 2007 yılından sonra da bu büyümenin durduğunu ve gerileme dönemine girildiğini belirterek, "Ekonomimiz, 2001 yılında yakaladığı büyüme hızını 2007 yılından itibaren geri götürmeye başladı. Bu gerilemede siyasi çekişmeler de rol oynadı" diye konuştu.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr