Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / ARIZALI GEÇİT, YİNE ARIZALI

ARIZALI GEÇİT, YİNE ARIZALI

ARIZALI GEÇİT, YİNE ARIZALI28.07.2009Demiryolundaki raylar ve travers ve balanslara kadar tüm aksam yenilendi. Ancak sık sık arıza yapan hemzemin geçide çözüm bulunamadı.
Söke-Aydın arasındaki 52 kilometrelik demir yolunda yenileme çalışmaları bitti. Demiryolundaki raylar ve travers ve balanslara kadar tüm aksam yenilendi. Ancak sık sık arıza yaparak turizm yolunu trafiğe kapatan hemzemin geçide çözüm bulunamadı.
Yaz aylarında Söke’nin turizm kavşağı olması nedeni ile büyük yoğunluk yaşayan Söke-Milas karayolu üzerinde bulunan huzurevi hemzemin geçidi ile karayolunun kesişim noktası kazalara davetiye çıkarıyor. Araçların rayların üzerinden geçtiği karayolundaki hemzemin geçitte bulunan bariyerler zaman zaman arızalanarak karayolunu trafiğe kapatıyor. Devlet Demir Yolları tarafından çözüm bulunamayan arızaya, Devlet Karayolları kendince çözüm getirmiş, hemzemin geçide 50 metre mesafeye sürücüleri uyarak levhalar dikmişti.

Söke-Aydın arasındaki tren yolunun yenilenmesi ve tren seferlerinin yeniden başlamasına sevinen vatandaşlar, çağın gerisinde kalmış hemzemin geçit bariyer sisteminin de yenilenmesini ve bir daha arızalanmamasını istiyor. Arıza yaparak turizm geçiş yolunu trafiğe kapatan bariyerlerin, turizm bölgesine yakışmadığı belirtiliyor. Vatandaşlar; sadece Türkiye’de arızayı gidermek yerine arıza için uyaran levhaların olabileceği yorumlarını yapıyor.

Kaynak: LOJİPORT

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr