Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / DTM NİN YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDE YENİ DÜZEN

DTM NİN YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDE YENİ DÜZEN

DTM  NİN YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDE YENİ DÜZEN28.07.2009

Bazı temsilcilikler ve görev alanları yeniden belirlendi

ANKARA - Dış Ticaret Müsteşarlığının yurt dışında bulunan bazı temsilcilikleri ve görev alanları yeniden belirlendi.

Bakanlar Kurulu, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışı teşkilatını oluşturan birimlerin nitelik, kurulduğu şehir ve ülke, görev alanı, akredite edildiği ülkeler ve bağlı bulunduğu misyonlar hakkındaki 13 Nisan 1999 tarihli Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yaptı.

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, Türkiye'nin Bahreyn Büyükelçiliğinde bulunan ve kadro sayısı bir olan Ticaret Müşavirliği kadrosu iptal edildi.

Kararnamenin ekli cetveline yapılan ek ile toplam 7 ülkede birer adet Ticaret Müşavirliği ve Ticaret Ateşeliği kadrosu oluşturuldu. Buna göre, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde, Manama Büyükelçiliğinde ve Riyad Büyükelçiliğinde Ticaret Müşavirliği kadrosu, Türkiye'nin Halep, Hannover, İskenderiye, San Paolo Başkonsolosluğuna bağlı olarak Ticaret Ateşeliği kadroları tahsis edildi.

Yapılan değişiklikle Türkiye'nin Roma Büyükelçiliğinde yer alan Ticaret Müşavirliği Malta'ya, Stokholm Büyükelçiliğinde bulunan Ticaret Müşavirliği Norveç'e, Zagreb Büyükelçiliğindeki Ticaret Müşavirliği Slovenya'ya da bakacak.

Bu arada bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan bir başka Bakanlar Kurulu kararıyla da, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığının merkez teşkilatında 12 adet daire başkanlığı kurulması kararlaştırılırken, DPT'ye ait bazı dolu ve boş kadrolarda değişiklik yapıldı.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr