Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / DEMİRTAŞ: KENTİ LOJİSTİK MERKEZİ YAPACAĞIZ

DEMİRTAŞ: KENTİ LOJİSTİK MERKEZİ YAPACAĞIZ

DEMİRTAŞ: KENTİ LOJİSTİK MERKEZİ YAPACAĞIZ21.07.2009İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ''İzmir artık ulaşım konusunda çıkmaz sokakları yendi'' dedi.
 
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Zafer afer Alku, İnşaat Mühendisleri Odası'nca, 8-9 Aralık 2009 tarihlerinde düzenlenecek İzmir 1. Ulaşım Sempozyumu hazırlıklarına ilişkin olarak Demirtaş'ı ziyaret etti.

Demirtaş ziyarette yaptığı konuşmada, kentin ulaşımla ilgili sorunlarının çözümünde önemli mesafeler alındığını belirterek, ''Kentimizi lojistik merkez yapma çalışmaları sürüyor. Bu gün için hava, deniz ve karayolu ile dünyaya bağlanan Türkiye çıkmaz sokak olmaktan kurtuldu. İzmir fuarlar ve kongreler kenti olacaksa bu gibi organizasyonlar sayesinde olacaktır'' dedi.

Sempozyuma gerekli desteği sağlayacaklarını kaydeden Demirtaş, şunları ifade etti:

''İzmir artık ulaşım konusunda çıkmaz sokakları yendi. Kent artık denizden ucuza çok iyi ulaşım olanaklarına sahip. İzmir limanından dünyanın her yerine gemi kalkıyor. İzmir-İstanbul otoyolunun ihalesi de yapıldı.

Hızlı tren konusunda de çalışmalar devam ediyor

Anadolu'nun her yerine havayolu ulaşımı olacak. Bu şansı İzmir yakaladı. Kentimizi lojistik merkez yapma çalışmalarımız devam ediyor.

İZair Anadolu'da 15 şehre direkt uçuş gerçekleştiriyor

İZair Anadolu'da 15 şehre direkt uçuş gerçekleştiriyor Tel Aviv, Şam, Paris, Bakü Milano, Moskova gibi kentlere uçuş için hazırlıklar sürüyor. Yakında Elazığ uçuşları başlayacak. Otoyol ihalesi yapıldı. Kruvaziyer konusunda İzmir, Akdeniz'in önemli merkezleri arasına girdi.''

1. İzmir Ulaşım Sempozyumu'nun İnşaat Mühendisleri Odası'nca düzenleneceğini belirten Prof. Ömer Zafer Alku ise şunları söyledi: ''Sempozyumla İzmir'in yerel sorunlarını dile getirme fırsatını bulacağız. Problemleri değil, çözümleri sunacağız.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bu sempozyumdan yararlanarak önümüzdeki beş yıllık süreyi iyi değerlendirmesini istiyoruz. İZTO, Deniz Ticaret Odası ve Ege bölgesi Sanayi Odası ile çalışmalarımız devam ediyor. Dağıtım ve tanıtım konusunda İZTO'dan destek bekliyoruz. Ayrıca sempozyuma üniversiteler ve akademisyenler davet edilecek.''

Kaynak: www.UlasimOnline.Com