Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / UTİKAD İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ FIATA’DA SUNDU

UTİKAD İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ FIATA’DA SUNDU

UTİKAD İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ FIATA’DA SUNDU21.03.2023FIATA International Federation of Freight Forwarders Associations’nın yıllık Merkez Toplantısı 18-21 Mart 2023 tarihleri arasında İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşiyor. Toplantıya UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Caner Aydın, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin ile UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler katıldı.

"Navigating Uncertainty" temasında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara dünya genelinde gündemde olan konuları değerlendirerek son gelişmeleri takip etme, iletişim ağlarını güçlendirme imkanı sunuluyor.

Toplantıların düzenlendiği son gün Eğitimde Gelecek Trendleri ve Ticaretin Koordinasyon Komitesi başlıklı iki panel düzenlendi. UTİKAD’ı temsilen UTİKAD Genel Müdürü Alperen Güler katılım gösterdiği panellerde UTİKAD çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Eğitimde Gelecek Trendleri panelinde pandeminin başından beri FIATA eğitimlerini çevrim içi olarak düzenleyen UTİKAD’ın Türkiye deneyimlerini paylaşan Güler, çevrimiçi FIATA Diploma Eğitimi planlanması sürecinde gözetilen kriterler ve sağlanan faydalara değindi. Ayrıca çevrimiçi eğitimlere farklı şehir ve ülkelerden temsilciler katılabileceğini ve bu yolla eğitimin daha geniş kitlelere ulaşması açısından fırsat sunduğunu belirten Alperen Güler, dijital platformların birçok eğitim kurumu tarafından kullanılan araçlar olduğunu, akademi ve endüstride yaygın olarak kullanılmasının katılımcılar için süreci kolaylaştırdığına da vurgu yaptı.

Ticaretin Koordinasyon Komitesi başlıklı panelde ise Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Ticaretin Kolaylaştırılması Koordinasyon Kurulu’nda yer alan UTİKAD'ın rolünün önemine ve aktif katılımın bir STK olarak kamu otoriteleri nezdinde güçlü bir temsil sağladığını belirtti.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr