Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / KARLILIKTA LUTFANSA İLE YARIŞIYORUZ

KARLILIKTA LUTFANSA İLE YARIŞIYORUZ

KARLILIKTA LUTFANSA İLE YARIŞIYORUZ21.07.2009KLM ve SAS'ı geçmeyi başardıklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Kârlılık yarışında Lufthansa ile atbaşı gidiyoruz" dedi.

Küresel kriz sebebiyle dünyanın en büyük havayolu şirketleri bile küçülürken, THYyüzde 10,8 büyüdü. Avrupa'nın en hızlı büyüyen şirketi olan THY, yolcu sayısında Alman Lufthansa, Air France ve British Airways'in ardından Avrupa dördüncüsü oldu. Şirket, kârlılıkta da Lufthansa ile liderlik için kapışıyor.

Türk Hava Yolları (THY), küresel ekonomik krize rağmen yolcu sayısını bu yılın ilk 5 ayında yüzde 10,8 artırdı. Lufthansa, Air France ve British Airways gibi dünya devleri bile küçülürken THY Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu oldu. THY Genel Müdürü Temel Kotil, yolcu taşıma sayısında Avrupa dördüncülüğüne yükseldiklerini, kârlılıkta da Alman Lufthansa ile şampiyonluk için yarıştıklarını söyledi.

Kanada'nın Toronto kentine gerçekleştirilen ilk uçuş sırasında gazetecilerle sohbet eden Temel Kotil, kriz döneminde THY'nin yurtdışında çok büyük bir marka haline geldiğini aktardı. KLM ve SAS'ı geçmeyi başardıklarını belirten Kotil, "Kârlılık yarışında Lufthansa ile atbaşı gidiyoruz.

Ayrıca dünyada en az bagaj kaybeden şirketiz. Tehirli kalkmamak için de sıkıyönetim uyguluyoruz." dedi. Hizmet kalitesini 5 yıldıza çıkarıp uygun fiyatlı uçuş imkânı sağlayarak rekabette öne geçtiklerini vurgulayan Kotil, "Organik büyüyoruz, batan firmaları alarak büyüme peşinde değiliz ama uygun bir fırsat düşerse kaçırmayız." diye konuştu.

Genel Müdür Kotil, "Son dönemde doluluk oranımız da arttı. Bu sayede Avrupa, Asya, Körfez Bölgesi ile Amerika'da büyük havayolu şirketleri ile rekabet halindeyiz." açıklamasını yaptı. Kotil, uçak kazasının ardından Hollanda Amsterdam hattındaki satışlarında düşüş yaşanmadığını bildirdi. Motivasyona da önem verdiklerine dikkat çeken Kotil, perona gelen uçağın bakımını yaparak bir saatten önce yola çıkaran ekibe hemen teşekkür mektubu gönderdiklerini dile getirdi.

Öte yandan THY, yeni dönemde uzun uçuşlara yoğunlaşma kararı aldı. Bu çerçevede haftada 3 gün olarak başlatılan Toronto hattının günde 2'ye çıkarılması planlanıyor. 2003'ten beri yoğun çaba göstermelerine rağmen Toronto'ya uçuş iznini yeni aldıklarını ifade eden Kotil, 2008'de yapılan Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA)'nin genel müdürler toplantısında Kanadalı meslektaşlarına, "Modern Batı ülkelerinde THY'ye uçuş izni vermeyen tek ülke sizsiniz. Biz uluslararası markayız. Bunun sebebini anlayamıyoruz." sözleriyle sitemde bulunmuştu.

Kaynak: Dünya Gazetesi
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr