Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / SPEEDLINE INT’L TRANSPORT ASYA-PASİFİK HATTINDA MARKALAŞMA HEDEFİNDE

SPEEDLINE INT’L TRANSPORT ASYA-PASİFİK HATTINDA MARKALAŞMA HEDEFİNDE

SPEEDLINE INT’L TRANSPORT ASYA-PASİFİK HATTINDA MARKALAŞMA HEDEFİNDE22.02.2023Lojistik sektörünün genç, dinamik oyuncularından Speedline International Transport, ithalat ve ihracat olarak hava ve denizyolu taşımacılığı hizmeti sunduğu Asya-Pasifik hattında büyümeyi hedefliyor. Butik hizmet anlayışıyla büyüyen bir şirket olduklarını vurgulayan Speedline International Transport Yönetici Ortağı Okan Safa, "Özellikle Asya-Pasifik hattında markalaşarak, ‘ilk akla gelen’ olacağız" dedi.

2021 yılında sektörde 15 yılı aşkın tecrübeye sahip iki ortak tarafından kurulan Speedline International Transport, havayolu ve denizyolunda butik hizmetler sunuyor. Özellikle Asya-Pasifik hattına yoğunlaşan şirket, yapacağı yeni açılımlarla bu hattaki taşımalarda büyüme hedefliyor. Speedline International Transport Yönetici Ortağı Okan Safa, sundukları hizmetleri ve büyüme hedeflerini anlattı.

Speedline International Transport hakkında bilgi verir misiniz?
Amacımız, müşterilerimize ve acentelerimize, sürdürülebilir hizmet kalitesi ile esnek ve etkili çözümler üretmektir. Yeni ve pandemi döneminde kurulmuş bir şirket olarak; İstanbul Kozyatağı’nda bulunan ofisimizde 7 kişi ile hizmet vermekteyiz. Liman bölgelerinde görevli 2 arkadaşımızla beraber ise totalde 9 kişilik bir ekiple yolumuzda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Üyesi olduğumuz networklerdeki acente ağımıza ek, uzun yıllardır sektörde olmanın getirdiği bilinirlik sayesinde, başta Asya – Pasifik hattı olmak üzere dünya genelinde yaygın bir acente yapılanmasına sahibiz.

UZAKDOĞU’DAN HAFTADA İKİ ÇIKIŞ YAPILIYOR
Havayolu taşımacılığında ne tür servis ve hizmetler sunuyorsunuz?
Havayolu taşımacılığında, Uzakdoğu ithalat konsolidasyonlarımız ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Özellikle Hong Kong, Guangzhou, Shanghai’dan haftalık 2’şer çıkış, 1-2 günlük transit süreler sunuyoruz. Hong Kong ve Çin çıkışları dışında, Vietnam, Indonesia, Thailand ve Cambodia’dan da düzenli havayolu yüklemeleri yapmaktayız. Güçlü yer anlaşmalarımız ile hafta içi ve hafta sonu ayrı ayrı çıkışlar yaparak, müşterilerimize hem hızlı hem de ekonomik çözümler üretebilmekteyiz.
Havayolu taşımacılığı operasyonlarınız içinde ne kadarlık bir pay alıyor ve nasıl bir yük hacmine sahipsiniz?
Havayolu taşımacılığı iş hacmimizin yüzde 60’ını oluşturmaktadır. Tekstil, aksesuar, elektronik ve yedek parça başta olmak üzere geniş bir müşteri yelpazemiz var ve bu ürün çeşitliliği bize sürekli yük elleçleme avantajını getiriyor. Geçtiğimiz yıl 300 bin kg’ı aştık, bu yıl mevcut yüklerimize yeni iş birlikleri ekleyerek 500 bin kg’a ulaşmayı hedefliyoruz.

LCL OPERASYONLARINDA İDDİALI
Denizyolu taşımacılığında hangi limanlara ulaşıyorsunuz? Bu alandaki servislerinizden söz eder misiniz?
Denizyolunda da tıpkı havayolunda olduğu gibi Asya-Pasifik ülkeleri ağırlıklı taşımalar gerçekleştiriyoruz. LCL taşımacılığımızın hacmi, FCL operasyonlarımızdan fazla. Bu alanda Asya-Pasifiğe ek olarak Amerika yüklemelerimiz de olmaktadır. 2023 yılında LCL yüklemelere ağırlık vererek büyüme hedeflemekteyiz.
Hizmet yelpazenize eklemeyi planlandığınız yeni ürünler var mı?
Bizim önceliğimiz hava ve denizyolu. Bu alanda büyümek ve gelişmek istiyoruz. Ancak tabi ki, uzun yıllara dayanan sektör bilgisi ile müşterilerimizin tüm lojistik ihtiyaçları için çözümler üretebilmekteyiz.
Sektördeki ilk yılınızı nasıl tamamladınız?
Speedline güçlü temellerle kurulmuş yeni bir şirket. Bu sayede, ilk günden itibaren hep yukarı yönlü ilerledik; zikzaklar çizmeden büyümeye devam etme gayesindeyiz. 2021’de faaliyete başladığımızı göz önünde tutarsak ilk tam yılımız 2022’yi, sene başında belirlediğimiz hedeflerin üstünde bir grafikle geride bıraktık.

HAVAYOLUNDA OPERASYONLARINI GÜÇLENDİRECEK
2023 yılına yönelik hedef ve planlarınızdan söz eder misiniz?
2022’nin son çeyreğinde başlayan talep düşüşünün 2023 yılında da devam edeceği öngörülüyor. Buna bağlı olarak navlunlarda da ciddi düşüşler olacak ve cirolarda daralmalar yaşanacağı da aşikardır. Bu açığı kapatmak için daha çok çalışmalı ve portföyümüze yeni ürünler eklemeliyiz.
Genel itibari ile Speedline ithalat konsolidasyon odaklı bir şirket ancak ihracatta da gelişime açığız. Bu bağlamda havayolu ihracat tarafında yatırım planlamaları yapmaktayız. Öte yandan yurt dışında, Vietnam ve Hong Kong’da farklı yapılanmalara gidebilmek adına da görüşmelerimiz bulunuyor.
Speedline Int’L Transport, butik hizmet anlayışını kaybetmeden büyüyerek, ilk kurulduğu günden beri gelişen sosyal sorumluluk bilinci ile beraber; hem çalışanları hem müşterileri hem de acenteleri için vazgeçilmez bir şirket olma yolunda ilerleyecek. Özellikle Asya-Pasifik hattında markalaşarak, "ilk akla gelen" olacağız…

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr