Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / LİMA LOGISTICS’TE HER YÜKE BİR ÇÖZÜM VAR!

LİMA LOGISTICS’TE HER YÜKE BİR ÇÖZÜM VAR!

LİMA LOGISTICS’TE HER YÜKE BİR ÇÖZÜM VAR!22.02.20232013’te Vedat Çelik, Cenker Ural, Sinan Türel, Hamdi Bülbüldere tarafından kurulan Lima Logistics, alternatif yaratan hizmet yelpazesi, güçlü acente ağı, yeşil lojistik çözümleri, eğitim ve gelişim fırsatları sunan İK politikası, gençlere +1 değer katan sosyal sorumluluk projeleriyle dünya ihracat pazarında yer alan bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Lima Logistics, başta havayolu olmak üzere karayolu, denizyolu, demiryolu, intermodal, ekspres kurye, fuar ve etkinlik lojistiği alanlarında hızlı, güvenli ve ekonomik çözümler üretiyor. İhracat ve ithalat olarak çift yönlü çalışan şirket, tüm uluslararası sevkiyatların istenilen yere zamanında ulaşması için uzman kadrosu ile 7/24 çalışıyor.
Lojistik hizmet kavramını "proje, yöntemler ve operasyon" olarak üç aşamada irdeleyen şirket, hizmetin yapısı ve mevcut durumun analizi gibi temel gereksinimleri belirledikten sonra müşteriye özel tasarladığı operasyonun aşamalarına geçiyor. Dünya ihracat pazarında yer edinebilecek bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Lima Logistics, Bursa’dan başlayan yolculuğunu şu an İstanbul, İzmir ve Milano ofisleri ile Eskişehir, Ankara, Denizli, Adana ve Bükreş acenteleri ile sürdürüyor.

GENİŞ HİZMET YELPAZESİ
Şirketin hava kargo departmanında; genel kargo ve bozulabilir kargo taşımacılığı hizmetlerinin yanı sıra uçucu kurye (on board) hizmeti, kargo uçağı kiralama (charter) hizmeti ve zaman öncelikli otomotiv servisi ön plana çıkıyor. Denizyolu alanında; FCL ve LCL servislerinin dışında gabari dışı proje taşımaları göze çarpıyor. Karayolunda; tedarikçi araçlarının dışında öz mal dorseleri ve minivan ekspres servisi ile Avrupa pazarında adından söz ettiriyor.

FUAR VE ETKİNLİK LOJİSTİĞİ HİZMETLERİYLE BİLİNİRLİĞİNİ ARTIRIYOR
Fuar ve etkinlik lojistiği hizmetleri Lima’nın sektördeki bilinirliğinde önemli bir rol oynuyor. Uluslararası fuar sevkiyatlarının istenilen yere zamanında ulaşması için uzman bir fuar ekibiyle çalışan şirket, geçici veya kati ihracat, gümrükleme, depolama, fiziksel dağıtım süreçlerine son derece hakim durumda.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 38’İ KADIN
Lima Logistics, çalışan hakları ve kanunlarla uyumlu, dürüstlük ve bağlılık ilkelerine sadık, adalete önem veren, bilgiye ve teknolojiye değer veren, sürekli yenilik prensibini kabul eden, iş sağlığı ve güvenliği sorumlulukları dahilinde iş süreçlerini şekillendiren, çalışanlar için nitelikli ve etkisi ölçülebilir eğitim ve gelişim fırsatları sunan bir İK politikası uyguluyor. Ofislerindeki yüzde 38’lik kadın istihdam oranı ile hem kadınları lojistik sektörüne teşvik ederek iş fırsatlarına erişimini sağlıyor hem de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Şirketin İK yönetimindeki amacı; verimlilik ve yetenek kazanımı sağlamak, yetenekleri elde tutmak, çalışan deneyimini artırmak, geri bildirim yapısını güçlendirmek ve Lima Logistics kültürünü şirket çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine ve tüm paydaşlarına yaymak.

BURSA’NIN 250 BÜYÜK FİRMA LİSTESİNDE
Lima Logistics, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından verilen "Bursa İlk 250 Büyük Firma" sertifikasına, çalışanları tarafından layık görülen "Great Place to Work" bağlılık ve memnuniyet sertifikasına ve Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB)’in açıkladığı "Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetler" kategorisinde 50.’lik sertifikasına sahip.

LİMA SPOR KULÜBÜ GENÇLERE +1 DEĞER KATIYOR
Şirket ayrıca, 2021 yılında kendi adıyla kurduğu "Lima Spor Kulübü" ile gençlerin erken yaşta tüm hayatları boyunca kullanacakları yetkinlikleri kazanmalarını, hem fiziksel hem de mental anlamda sağlıklı sporcular olarak yetişmelerini hedefliyor. Erken yaştan itibaren doğru antrenman, sürekli ölçüm, kişisel gelişim programları ile gençlerin modern spor trendleri içinde büyümelerine öncülük ediyor ve dayanışma, mücadele, hoşgörü, takım ruhu, arkadaşlık, kişisel motivasyon olgularının gelişimine destek oluyor. Lima Spor Kulübü, profesyonel sporcu veya sporu hayatının bir parçası haline getirmiş bireyler yetiştirirken, bireysel farkındalık yaratarak "Lima vizyonu" ile eğitim, iş ve özel hayatlarına +1 değer katıyor.

İNTERMODAL SERVİSİYLE YES¸İL İZ BIRAKACAK
Dünya ticaretinin ve mal/hizmet döngüsünün giderek daha da küreselleştiği bugünlerde, bu akışın en önemli bacağı olan taşıma ve tersine lojistik diye tabir edilen malzemelerin iadesi/geri dönüşü kısmı düşünüldüğünde lojistik sektörünün önemi her paydaş tarafından hissediyor. Bu akış sebebiyle oluşan çevre kirliliği ve bu aktiviteler esnasında oluşan karbon ayak izini düşünüldüğünde, tüm süreçlerin sürdürülebilir olması aslında yeşil dönüşüm odaklı konuma evrilebilme stratejisinden geçiyor.
Sektörde forwarder alanında faaliyetlerini sürdüren Lima Logistics, bir yanda da yaptığı yeni özmal dorse yatırımı ile karayolu taşımacılığında devreye aldığı intermodal servisiyle, yeşil lojistik ve sürdürülebilirlik alanında önemli bir sorumluluk üstleniyor. Şirket bu yatırımıyla ürünlerin nihai teslim noktasına ulaştırılmasında en çevreci karayolu taşıma çeşitlerinden biri olan intermodal taşımacılık pazarında pozisyon alıyor.

ÇİN HATTINDA DEMİRYOLU + HAVAYOLU ALTERNATİFİ
Bununla birlikte Lima, major faaliyet alanlarından olan havayolu taşımacılığında da ön/son taşıma aşamalarında partnerlerini daha çevreci hizmetler verebilen ve bu alanda yatırımları olan firmalardan seçiyor. Ayrıca Çin çıkışlı kargo taşımalarında sunduğu demiryolu + havayolu servis seçeneğiyle karbon ayak izini minimize etmeye yönelik çalışmalar yürütüyor.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr