Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / “250 MİLYON EURO İLE DÜNYADAKİ EN KAPSAMLI TEMİNAT SAHİBİ OREGON’DUR”

“250 MİLYON EURO İLE DÜNYADAKİ EN KAPSAMLI TEMİNAT SAHİBİ OREGON’DUR”

“250 MİLYON EURO İLE DÜNYADAKİ EN KAPSAMLI TEMİNAT SAHİBİ OREGON’DUR”18.11.2022
Aylık ortalama 40 bin beyannameye ulaştıklarını söyleyen Oregon Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, "250 milyon Euro’nun üzerindeki teminatımızla dünyada en kapsamlı teminat sahibi olan Oregon"dur. Aksini iddia eden varsa ispatla yükümlüdür" dedi.

Oregon Teknoloji Hizmetleri Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, Logitrans Fuarı’nın ikinci günü sonrası üyeleri ve basınla, düzenledikleri bir yemek organizasyonunda buluştu. Yılmaz, Oregon’daki gelişme ve projelerini paylaştıkları buluşmada şu açıklamalara yer verdi:

Oregon’un, Global Lojistik Endüstrisine NCTS transit çözümleri sağlamak amacı ile 2011 yılında kurulduğunun altını çizen Selçuk Yılmaz, "Gümrük İdarelerinde toplam 250 milyon Euro üstünde kapsamlı teminat kapasitesi ile hizmet veren Oregon sistemi, Türkiye, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Polonya ve İtalya gümrük idarelerine doğrudan, diğer NCTS gümrük sistemlerine endirekt olarak beyanname gönderebilmektedir. Ekim beyanname sayımız 39 bin oldu. Aylık ortalama beyanname sayımızı 40 bin olarak güncelleyebiliriz. 250 milyon Euro’nun üzerindeki teminatımızla dünyada en kapsamlı teminat sahibi olan Oregon firmasıdır. Aksini iddia eden varsa iddiasını ispatla yükümlüdür. 220 üzerinde transit uzmanıyla 1.500 müşterimize hizmet veriyoruz" diye konuştu.

"Yeni projeler arka arkaya gelecek"
Transitin dışında, filo araç takip sistemleri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti: " Otoban geçişlerini takip edip, otoban finansmanı yaptığımız Toll sistemimiz var. Feribot geçişlerini takip ettiğimiz ve bilet satışları gerçekleştirdiğimiz Ferry sistemimiz devrede. Kapıkule’de yaklaşık 20 milyon lira teminatla döndüğümüz ÖTV’siz mazot satışı yapıyoruz. Aset uygulamamızla da konteyner kiralamaları yapıyoruz. Bunların dışında parking adı altında çok yeni bir hizmete başlıyoruz. Önümüzdeki dönemde şoförlerimiz bütün Avrupa bölgesinde herhangi bir ödeme yapmadan park işlemi gerçekleştirebilecek. 1.400 TIR takip ediyoruz. Üzerinde uzun yıllardır çalıştığımız takograf çözümümüzle hizmet çeşitliliğimizi artırdık."

Tüm nakliyecileri, Oregon ailesinin ortağı yapmak için, Türkiye’nin birçok noktasında temsilcilikler açtıklarını ifade eden Selçuk Yılmaz, "Bu illerde ortalama 40 olmak üzere yaklaşık 200 ortağımız var. 200 ortağımızı projelerimize dahil ediyoruz. Çok yakın bir zamanda Mersin’de büyük bir lojistik köy planlıyoruz. Son zamanların en popüler konusu olan izinli gönderici ve alıcı için Kapıkule’de 21 dönümlük bir yer satın aldık. Muhtemelen 6 ay içerisinde bitmiş olacak. Burada izinli alıcı-gönderici tesisi kuruyoruz. İnşallah önümüzdeki hafta Almanya’da Çobantur’un Almanya tesislerinde de ilk mührü takmış olacağız" açıklamasını yaptı.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr