Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OMSAN LOGISTICS ‘ENERJİSİNİ’ GLOBAL PAZARA YAYACAK

OMSAN LOGISTICS ‘ENERJİSİNİ’ GLOBAL PAZARA YAYACAK

OMSAN LOGISTICS ‘ENERJİSİNİ’ GLOBAL PAZARA YAYACAK21.11.2022
Omsan Logistics, stratejik büyüme alanı olarak belirlediği enerji taşımacılığında, 250’yi aşkın ADR’li araç ve 500’den fazla SRC-5 belgeli sürücüyle müşterileri için çözüm sunuyor. Türkiye’de akaryakıt, LPG ve endüstriyel gaz taşımacılığında ilk 3 firma içinde yer aldıklarını belirten Omsan Logistics Otomotiv ve Enerji Direktörü Kürşad Ünlü, gelecekte de sektöre bu alanda yön vermeye devam edeceklerini ve global pazarda iş hacimlerini artıracaklarını söyledi.

Omsan Logistics, enerji taşımacılığında nasıl bir tecrübeye, altyapıya ve müşteri yelpazesine sahip?
45 yıldır faaliyet gösteren Omsan Logistics olarak, 1998 yılından bu yana enerji sektöründeki iş ortaklarımıza, sektöre yön veren SEÇ-G uygulamaları ve SRC-5 belgeli sürücülerimizle hizmet veriyoruz. Tümüyle Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) kapsamındaki 250’yi aşkın özmal ve kiralık araçtan filomuz ile tamamı SRC-5 belgeli 500’den fazla sürücümüzle müşterilerimiz için çözüm sunuyoruz.
Enerji Taşımacılığı Müdürlüğü bünyesinde hem yerli hem de global müşterilerimiz için akaryakıt, LPG, atık yağ, endüstriyel dökme ve tüplü gaz taşımaları gerçekleştiriyoruz. Araçlarımız, Türkiye’nin tüm bölgelerinde 27 farklı noktadan çıkış yapıyor.

EMNİYETTEN TAVİZ YOK!
Enerji taşımacılığında öncelikli stratejiniz ve odaklandığınız konular neler?
Tüm araçlarımız ADR standartlarında, sürücülerimiz ise SRC-5 belgesine sahip. Yasal gereklilik olan bu başlıklar dışında yapılan operasyonun her alanında tüm çalışanların bildiği / öğrendiği ve uygulamakla mükellef olduğu en önemli ve birincil kaidemiz "emniyetsiz işin durdurulması". Enerji taşımacılığı operasyonlarında çalışan sürücülerimiz ve idari tüm personel durum ne olursa olsun her şartta emniyetsiz işi durdurmaya yetkin konumdalar. Bunun dışında sektör norm ve standartlarının üzerinde sürücü eğitimleri veriyor, birebir sürücü görüşmeleri / koçluk uygulamaları ile çalışanlarımızın bireysel gelişim ve performanslarını yakından takip ediyoruz. Operasyonlarımızı SEÇ-G (Sağlık, Emniyet, Çevre ve Güvenlik) birimimiz ile birlikte her safhasında kontrol ediyor, operasyonel riskleri değerlendiriyor, önleyici ve azaltıcı aksiyonları belirleyerek takip ediyoruz.
Bünyesinde bulunduğumuz OYAK tarafından oluşturulan ODAK yazılımı sayesinde emniyetsiz durum bildirimlerinin raporlanması, incelenmesi ve kök-sebep analizlerinin yapılabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Taşınan ürünler çok tehlikeli madde sınıfında olduğu için taşıma süreçlerinin birçoğunda nihai kontrol ve idarenin çalışanlarda olması gerekiyor. Bu nedenle tüm personelimizin tam anlamıyla yetkin ve dinamik olarak risk değerlendirmesi yapabilme yetisine sahip olmasını istiyoruz. Diğer yandan yetkinlik gerektiren tehlikeli madde sürücülüğü iş alanında; sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmeye yönelik projeler geliştirerek, kalıcı ve katma değerli çözümler üretmek için çalışıyoruz.

Tüm çalışanlarımız görevlerine başlamadan önce kapsamlı bir oryantasyon sürecinden geçiyor. Bu süreç, çalışanın yetkinliğinin değerlendirildiği ilk seçim aşamasıyla başlayıp, 15 günlük yoğun bir eğitim süreciyle devam ediyor. Merkezi olarak gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerden sonra çalışanlarımız bölgelerine giderek eğitim sonrası oryantasyon sürecine başlıyor. Göreve yeni başlayanlar, asgari 10 gün süren oryantasyon (tecrübeli bir kişi ile iş başı eğitimi) sürecinin ardından alanında uzman ve yetkin personellerce son bir değerlendirmeden daha geçiriliyor. Son olarak operasyonun farklı alanlarından gelen katılımcıların olduğu bir komitede değerlendirilen çalışanlarımız operasyonu devralarak işe başlıyor. Bu süreç toplamda yaklaşık 35 gün sürüyor.

‘TÜRKİYE’DE İLK ÜÇ FİRMA İÇİNDEYİZ’
Enerji ürünlerine yönelik artan ihtiyaç iş hacminize nasıl yansıyor? Bu alanda nasıl bir pazar payına sahipsiniz?
Tehlikeli madde ve akaryakıt taşımacılığı ihtisaslaşma ve yüksek yatırım gerektiriyor. Bu tür maddelerin taşınması, müşterilerimizle son derece yakın çerçevede yürüttüğümüz operasyonlarımız içinde yer alıyor. Global ve yerli firmaların enerji ürünlerine duydukları ihtiyacın artması, dolaylı olarak bizim iş süreçlerimize de yansıyor. Omsan Logistics olarak ‘enerji taşımacılığı’nı kendimize stratejik büyüme alanı olarak belirledik. Enerji taşımacılığını gerek Türkiye gerekse global çapta ulaştığımız bölgelerde pazar liderliği hedeflediğimiz bir alan olarak görüyoruz. Türkiye’de 2022’nin son çeyreğinde akaryakıt, LPG ve endüstriyel gaz sektöründe pazar payımızla ilk 3 firma içindeyiz. Gelecekte de sektörümüze bu alanda yön vermeye devam edeceğiz.

‘YURT DIŞINDA İŞ HACMİMİZİ ARTIRACAĞIZ’
Bu alana dönük büyüme planlarınız neler?
Mevcut müşterilerimiz ile iş ortaklığımızı güçlendirecek stratejik adımlar atmayı sürdürüyoruz. Potansiyel yeni iş ortaklarımızın da önümüzdeki dönemlerde ‘Omsan Emniyet Bilinci’nin ayrıcalıklarından faydalanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca yakın vadede yurt dışı enerji taşımaları hacimlerimizi artırırken, markamızın bu alandaki bilinirliğini de yükseltmeyi planlıyoruz.

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞINDA KADINLARA FIRSAT YARATIYOR
Omsan Logistics, tehlikeli madde taşımacılığında kadın istihdamını artırmaya dönük adımlarıyla sektörüne öncülük ediyor. Tehlikeli madde taşımacılığı özelinde kadın istihdamını artırmak adına, bu yönde ilgisi olan fakat ehliyeti ve eğitimi olmayan kadınlara her türlü desteği sağladıklarını vurgulayan Omsan Logistics Otomotiv ve Enerji Direktörü Kürşad Ünlü,"Bu sayede kadın istihdamını artırarak ağır vasıta şoförlüğü alanında çalışan ve eğitim eksikliğini kapatıp lojistik sektörünün gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diyor.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr