Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / RUSYA GÖZÜNÜ SOĞUK DENİZLERE DİKTİ

RUSYA GÖZÜNÜ SOĞUK DENİZLERE DİKTİ

RUSYA GÖZÜNÜ SOĞUK DENİZLERE DİKTİ21.07.2009Yıllarca, Karadeniz ve Boğazlar'dan sıcak denizlere inme stratejisi üzerinde duran Rusya, küresel ısınmayla birlikte gözünü soğuk denizlere dikti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, önceki gün suya yeni indirilen "St.Petersburg" buz kıran gemisine Rus bayrağı çekerek, bundan böyle soğuk denizlerden dünyaya açılacaklarının işaretini verdi.

Önceki gün Baltık tersanelerindeki törene katılan Putin, şu açıklamayı yaptı;

"Bundan böyle Rusya stratejisini değiştirerek eskiden olduğu gibi Karadeniz ve Uzakdoğu limanları üzerinden okyanuslara çıkmak yerine, kuzey sularını yoğun kullanmaya başlayacağız. Baltık ve Kuzey Buzul denizinde bu stratejiyi hayata geçirebilmek için çok sayıda buzkıran gemiye ihtiyacımız var. Krize rağmen gerekli finansman bu dev proje için eksiksiz temin edilecektir."

Kuzey deniz yolunun açılmasıyla K. Amerika, Avrupa ve Asya arasındaki deniz ulaşımı üç misli kısalmış oluyor.

Medvedev'in Güney Osetya çıkarması

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Medvedev'in tam da Nabucco'nun imzalandığı gün Güney Osetya'ya gitmesi, Gürcistan tarafından 'provokasyon' olarak nitelendirildi. Medvedev, başkent Tshinvali'de bölgenin Başkanı Eduard Kokoyta tarafından "Kurtarıcımız geldi" diye karşılandı.
 
Kaynak: Denizhaber
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr