Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Ekonomi / İş Dünyası / İRAN DAN TÜRK TÜCCARLARA 50 MİLYON EURO LUK KREDİ

İRAN DAN TÜRK TÜCCARLARA 50 MİLYON EURO LUK KREDİ

İRAN  DAN TÜRK TÜCCARLARA 50 MİLYON EURO  LUK KREDİ14.07.2009

Kredi, İzmir, İstanbul ve Ankara'da ki İran Millet Bankası şubeleri aracılığıyla tüccarlara dağıtılacak

 

TRABZON - İran'ın Trabzon Başkonsolosu Mohammad Rafie, 50 milyon euroluk arttırılabilecek bir krediyi İran'ın Türkiye'deki tüccarlar için hazırladığını bildirdi.

Görevine yeni başlayan Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret eden Rafie, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile İran arasında sürdürülen ticari ilişkilerin artırılarak sürdüğünü belirtti.

Kendisine gelen bilgilere göre, İran'ın 50 milyon euroluk bir krediyi Türkiye'deki tüccarlar için hazırladığını bildiren Rafie, şunları kaydetti:

"İki gün önce bize verilen bilgiye göre İran, 50 milyon euroluk ve arttırılabilecek bir krediyi Türkiye'de ki tüccarlar için hazırlıyor. Türk tüccarlar İran malı alıyor, ihraç ediyorlar. İran'da bu ticari hacmi geliştirmek için böyle bir kredi hazırlıyor. Bu kredi, İzmir, İstanbul ve Ankara'da ki İran Millet Bankası şubeleri aracılığıyla tüccarlara dağıtılacak."

Kredi bilgisini ilk kez bu ziyaretinde açıkladığını kaydeden Rafie, "Bu bilgiyi yeni aldım ve ilk kez size açıkladım. Sağlanan bu krediden dolayı Trabzon tüccarının da bir pay alması ve burada ki tüccarın da İran ile münasebetinin yüksek seviyeye ulaşmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Dünya Gazetesi

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr